Председателят на Федералния резерв Джеръми Пауъл заяви, че през тази

...
Председателят на Федералния резерв Джеръми Пауъл заяви, че през тази
Коментари Харесай

Федералният резерв предвижда солиден, но по-бавен темп на растеж на САЩ през 2019 г.

Председателят на Федералния запас Джеръми Пауъл съобщи, че през тази година американската стопанска система би трябвало да продължи да се уголемява солидно, само че с по-бавни темпове . Но той предизвести за растящи опасности, в това число закъснение на международната стопанска система, неустойчивост на финансовите пазари и неустановеност към комерсиалната политика на Съединени американски щати.

Пауъл показва полугодишния отчет на запаса пред Комисията по банкови въпроси към Сената, осведоми АП.
 The Economist уточни 10-те съществени риска пред международната стопанска система през 2019 година
The Economist уточни 10-те съществени риска пред международната стопанска система през 2019 година

Най-сериозната опасност е спорът сред Съединени американски щати и Китай

Той разгласи, че Федералният запас ще бъде " толерантен " в решенията си дали да вдигне главната рента . По думите му решенията ще зависят от данните.

През декември 2019 година запасът разгласи, че през тази година може да вдигне лихвата два пъти . Но доста икономисти имат вяра, че Федералният запас ще резервира лихвите непроменени до края на тази година, а също по този начин има възможност и въобще да не ги вдигне.

Пауъл означи, че през миналата година стопанската система се е разширила със мощно движение, като заетостта и инфлацията са останали покрай задачите на запаса . Той разясни, че наподобява растежът през 2018 година е малко под 3% . Федералният запас чака през 2019 година икономическият напредък да се забави.

Докато 35-дневното отчасти прекъсване на работата на държавното управление сътвори обилни компликации на държавните чиновници и доста други, отрицателните резултати върху стопанската система се чака да бъдат относителни умерени и през идващите месеци нещата да се успокоят, увери той.

Пауъл уточни редица фактори, които могат да допринесат за закъснение на растежа, в това число по-нестабилната обстановка на финансовите пазари, Брекзит, забавеният напредък в Китай и Европа и комерсиалните договаряния на Вашингтон с Пекин.

В сряда Пауъл ще приказва пред Комисията по финансови услуги към Камарата на представителите на Съединени американски щати.

Някои анализатори предвиждат, че в случай че стопанската система се забави, идващият ход на запаса може да докара до понижаване на главната рента през 2020 година

На последната си среща през януари запасът остави главните лихви на равнища от 2,25-2,5%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР