Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи вчера, че няма

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи вчера, че няма
Коментари Харесай

Доналд Туск няма да се кандидатира за президент на Полша

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви през вчерашния ден, че няма да се кандидатира за президент на родната си Полша, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Мандатът му отпред на Европейския съвет завършва в края на този месец, което би му дало задоволително време да стартира предизборна акция.

Туск, който бе полски министър председател от 2007 до 2014 година, даде през вчерашния ден изявление за полски малките екрани в Брюксел. Той сподели, че няма да се кандидатира, тъй като е мощно съкрушен от времето, в което е бил ръководител на държавното управление. По време на неговия мандат бяха взети непопулярни ограничения като увеличение на пенсионната възраст и избухнаха кавги с членове на неговото държавно управление, означи АП.

Решението на Туск оставя опозицията в Полша без явен претендент, който да се изправи против президента Анджей Дуда на изборите напролет следващата година.

Управляващата партия " Право и правдивост " е гневен критик на Туск, а държавната телевизия, която е под неин надзор, го показва в отрицателна светлина. Новинарският портал " Онет " заяви в понеделник, че Туск е заел социологическа организация да направи изследване за възможностите му за триумф на изборите и резултатите са се оказали разочароващи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР