Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола изпрати писмена благодарност до

...
Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола изпрати писмена благодарност до
Коментари Харесай

Мецола към Рашидов: Присъствието Ви на 70-я юбилей на ЕП е символ на отличните ни отношения с НС

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола изпрати писмена признателност до шефа на българския парламент Вежди Рашидов за наличието му на тържествената гала във връзка честването на 70-ата годишнина на Европейския парламент, която се организира на 22 ноември в Страсбург.

 

" Вашето наличие по този исторически мотив беше осезаемо доказателство за мощните и градивни връзки сред Европейския парламент и Народното събрание, които през годините от ден на ден укрепват ", обръща се Мецола към Рашидов и прибавя:

" Церемонията също по този начин ни подсети какво можем да реализираме дружно с решителни и единни дейности. Развитието на Европейския парламент като институция през годините е удостоверение за това. "

В писмото си до Рашидов Мецола написа още: " Общата асамблея на Европейската общественост за въглища и стомана, която организира първото си съвещание през 1952 година, се трансформира в единствения директно определен, многоезичен, многопартиен транснационален парламент в света. Нашият приоритет обаче остава неизменен. Стремим се да сложим на напред във времето гласа на европейските жители и да отстояваме нашите европейски полезности и правила. Ще продължим да преследваме тези цели уверено и пламенно ".

 

 Vejdi

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР