Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли63-годишният италианец Давид Сасоли е

...
Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли63-годишният италианец Давид Сасоли е
Коментари Харесай

Европейският парламент кани Виктор Орбан на дебат в Брюксел

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли  Давид Сасоли 63-годишният италианец Давид Сасоли е новият ръководител на Европейския парламент. Той е някогашен изпрати покана до унгарския министър председател Виктор Орбан да взе участие в спор в Брюксел в четвъртък. Сасоли отбелязва, че няма да бъде допустимо Орбан да се включи в дебата, отдаден на неговата страна, от разстояние.

В поканата, публикувана от пресслужбата на Екологичен потенциал, се показва, че предпочитание за присъединяване в дебата е изявила унгарският министър на правораздаването Юдит Варга. Сасоли прецизира, че разпоредбите плануват в сходно разискване с евродепутатите засегнатата страна да бъде показана на най-високо ниво.

Румънският президент показа ограниченията, които влизат в действие след 15 май

Екологичен потенциал планува в четвъртък да разиска ограниченията, въведени от Унгария за противопоставяне на епидемията от COVID-19. Евродепутатите одобриха през април резолюция, в която дефинираха тези ограничения като "напълно несъвместими с европейските полезности ".

Сасоли декларира в поканата, че неотдавна управлението на Екологичен потенциал е решило на тази сесия да не се позволява присъединяване от разстояние в дебатите, макар изключителните условия.

От пресслужбата на Екологичен потенциал прецизират, че се резервира опцията за гласоподаване по е-поща, както стана допустимо от началото на епидемията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР