Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен призова Германия да премине решително към възобновяеми енергийни източници


Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е прикани Германия да премине уверено към възобновими енергийни източници - в името на климата и с цел да ограничи приходите на Москва, заяви Българска телеграфна агенция.

" В никакъв случай не може да има връщане към зависимостта от съветските изкопаеми горива ", съобщи Фон дер Лайен през днешния ден на събитие на дясноцентристките християндемократи (ХДС) в Германия. " Това е задача за цяло потомство, която би трябвало да овладеем ", добави тя.

Фон дер Лайен, която членува в ХДС, се изрече на заседание на партията в провинция Северен Рейн-Вестфалия, промишлен район, в която се намират Кьолн, Дюселдорф и Дортмунд. Тя съобщи, че западната немска провинция има всички предпоставки да излезе по-силна от трансформацията към чисти технологии.

Но битката с изменението на климата не би трябвало да се води за сметка на стопанската система, уточни Фон дер Лайен. Тя съобщи, че съветският президент Владимир Путин " си мисли, че може да ни изнудва със зависимостта ни от петрола, въглищата и газа от Русия ", само че че Германия бързо е намерила други източници.

Председателката на Европейската комисия също по този начин съобщи, че Украйна се употребява с безусловна поддръжка от страна на Европейски Съюз и че страната би трябвало да надделее против съветските офанзиви, с цел да отбрани европейските полезности.

" Заставаме на страната на Украйна без никакви " в случай че " и " само че ", сподели Фон дер Лайен, представена от Ройтерс. Украйна " се бори за нашите общи полезности, тя се бори за спазването на интернационалното право и за правилата на демокрацията и по тази причина Украйна би трябвало да завоюва тази война ", добави тя.

Фон дер Лайен и нейните сътрудници от Европейска комисия се приготвят за среща на върха ЕС-Украйна на 3 февруари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР