Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгневи Украйна

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгневи Украйна
Коментари Харесай

Фон дер Лайен ядоса Украйна с раздут брой на жертвите

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгневи Украйна през днешния ден с изявлението си, че от началото на съветската експанзия страната е дала 120 000 жертви.

Наложи се видеото и писменото й изказване да бъдат поправени.

Тази заран Фон дер Лайен съобщи, че Европейски Съюз работи за основаването на интернационален съд за Русия. Тя изясни и методите, по които замразените активи на съветските олигарси и на съветската Централна бангща ще бъдат употребявани за възобновяване на Украйна.

Думите й за над 20 000 убити в Украйна цивилни и над 100 000 военни провокираха удивление.

На изявлението реагира Сергей Никифоров – представител на украинския президент Володимир Зеленски. Той съобщи, че информацията за загубите на въоръжените сили на Киев е сензитивен въпрос и че тя може да бъде огласявана единствено от главнокомандващия, министъра на защитата или президента.

Преувеличената цифра провокира всеобщо удивление и измежду публицисти, и измежду елементарни консуматори на обществените мрежи.

Става дума за жертви – и убити, и ранени, посочи в туитър представителят на Европейска комисия Дана Спинант. Тя благодари на бдителните хора, обърнали внимание на пресилената цифра.

Според Спинант думите на Фон дер Лайен имали за цел да покажат съветската грубост.

Many thanks to those who pointed out the inaccuracy regarding the figures in a previous version of this video.

The estimation used, from external sources, should have referred to casualties, i.e. both killed and injured, and was meant to show Russia‘s brutality.
— Dana Spinant (@DanaSpinant)

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР