Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви вчера в Тирана,

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви вчера в Тирана,
Коментари Харесай

Юнкер: В 2025-а може и целите Западни Балкани да влязат в ЕС

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи през вчерашния ден в Тирана, че 2025 година е вероятната дата за присъединение към Европейски Съюз на всички страни претенденти от Западните Балкани, в случай че те изпълнят критериите за участие, съобщи Ройтерс.

"Противно на това, което четем на всички места, Комисията и аз не сме казвали, че Сърбия и Черна гора безусловно ще станат членове на Европейски Съюз през 2025 година ", съобщи Юнкер пред кореспонденти в албанската столица, където дойде от Македония. "2025 година е датата, отворена за всички страни претенденти ", добави той. "И според от това до каква степен една страна претендент до тогава или по-късно, или по-рано е изпълнила всички критерии за участие, ние ще действаме по този начин, че нейните старания да бъдат приети от Европейски Съюз ", уточни Юнкер на взаимна конференция с албанския министър председател Еди Рама.

Председателят на Европейска комисия посочи, че Албания е постигнала "впечатляващ прогрес " в промяната на правосъдната система и администрацията, и битката с престъпността, съобщи Асошиейтед прес. Но управлението на страната би трябвало да реши всички огромни гранични разногласия със съседите, за предпочитане преди Европейска комисия да завърши оценката на напредъка на страните от Западните Балкани към участие в Европейски Съюз, означи Юнкер. Очаква се оценката да бъде оповестена през април.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР