Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер произнесе днес последното слово

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер произнесе днес последното слово
Коментари Харесай

Последната реч на Юнкер: Тероризъм, миграция и мястото на ЕС в света плюс намигване към Източна Европа

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер произнесе през днешния ден последното слово си за положението на Европейски Съюз пред евродепутатите в Страсбург, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той очерта посоките за работата на Европейска комисия до края на мандата и до изборите за Екологичен потенциал през май следващата година. В словото си Юнкер приказва за мястото на Европейски Съюз в света, за опазването на границите, за заканите от тероризма, за комерсиалното съревнование, за бъдещите връзки с Африка, за миграцията.

Председателят на Европейска комисия предложи до 2020 година Европейски Съюз да разполага с 10 000 чиновници за опазването на външните граници. Той прикани за разкриването на пътища за законна миграция, като по този метод да бъдат привлечени квалифицирани чужденци. Юнкер прикани връзките с Африка да станат партньорски и заяви, че Европейска комисия ще предложи проект за разкриването на 10 милиона работни места за африканци в техните страни в идващите пет години.

В оставащите няколко месеца от мандата Европейска комисия ще предложи метод за укрепването на еврото на интернационалната сцена. Юнкер означи, че към този момент еврото е втората валута в света, и прикани тази позиция да се усъвършенства. По неговите думи е недопустимо Европейски Съюз да заплаща за вноса на сила в долари, откакто едвам два % от внасяните енергоизточници идват от Съединени американски щати.

По мотив напускането на Англия Юнкер съобщи, че след март следващата година английската страна няма да бъде просто външна за Европейски Съюз, а ще се трансформира в доста непосредствен комшия и сътрудник. Той означи, че все пак ще бъде невероятно Англия да остане част от единния пазар на Европейски Съюз.

Бих желал отсега нататък да поставяме спомагателни старания за сбилажаване с Източна Европа, този район заслужава повече, разяснява Юнкер. Разширяването на Европейски Съюз е триумф, довел до помиряване. Трябва да определим ясно отношението си към приемането на страните от Западните Балкани, другояче други ще се намесят в непосредственото ни съседство, прикани той.

Европейската комисия предлага нови правила за унищожаване на терористично наличие от интернет.

По мотив на своята тирада за положението на Съюза ръководителят Жан-Клод Юнкер съобщи: "Европейците с съображение чакат Съюзът да обезпечи тяхната сигурност. Ето за какво Комисията предлага през днешния ден нови правила за премахването на терористично наличие от интернет в границите на един час - сериозният интервал, през който се нанасят най-големите вреди. "

В своята тирада за положението на Съюза през 2018 година ръководителят Жан-Клод Юнкер разгласи новите правила за премахването на терористично наличие от интернет в границите на един час. Новите правила се показват една седмица преди неофициалната среща в Залцбург, на която се чака водачите на Европейски Съюз да обсъдят сигурността. Всички интернет платформи, които желаят да оферират услугите си в Европейския съюз, ще би трябвало да се преценяват с ясни правила за попречване на злоупотреби с техните услуги за разпространяване на терористично наличие. Освен това ще бъдат въведени надеждни защитни механизми за протекция на свободата на словото в интернет, с които ще се подсигурява, че се отстранява само терористично наличие.

"Терористичната агитация няма място в нашите общества нито в мрежата, нито отвън нея. Вече постигнахме значим прогрес в премахването на терористично наличие онлайн посредством доброволното съдействие в границите на интернет форума на Европейски Съюз. Трябва обаче да сме още по-бързи и ефикасни, с цел да запазим преднината си на всички места в Европейски Съюз. Много от неотдавнашните набези в Европейски Съюз демонстрираха по какъв начин терористите злоупотребяват с интернет, с цел да популяризират своите послания. Днес ние споделяме "Стига! " на тези злоупотреби с интернет. ", съобщи комисарят по въпросите на миграцията, вътрешните работи и поданството Димитрис Аврамопулос.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР