Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предупреди, че опасността за

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предупреди, че опасността за
Коментари Харесай

Юнкер видя опасността за ЕС: Европейците загубиха либидото си един към друг

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предизвести, че заплахата за Европейския съюз е, че европейците са " изгубили груповото си либидо " един към различен, само че добави, че във Англия " булката " - Европейски Съюз - е била " систематично обругана " през цялото време и по-късно " отхвърлена ".

Няколко дни преди срещата на водачите на страните членки за бъдещето на Общността в румънския град Сибиу, ръководителят на Европейската комисия предложи екстравагантен разбор на положението на континента.

Юнкер, който би трябвало да напусне поста си през ноември, сподели, че счита, че комисията под негово управление се е съсредоточила върху " огромните неща ", до момента в който упражняваше " невзискателност в дребните неща ".

" Гарантирах, че комисията към този момент не се намесва във всеки дребен елементи от живота на жителите ", посочи той, допълвайки: " И съм сюрпризиран, и съм отчаян, че никой не е забелязал това. "

Но някогашният министър председател на Люксембург, седмици преди европейските избори, призна, че възходът на евроскептичните партии е застрашителен знак за континента.

" Ние не се обичаме ", разяснява Юнкер, допълвайки: " Загубихме нашето групово либидо... Пет или шест години след Втората международна война имаше такова. И въпреки всичко през днешния ден е по-лесно за европейците да се влюбват един в различен, в сравнение с беше през 1952 година "

Юнкер добави: " Брекзит е специфичен случай. Ако в продължение на 40 години обсипвате една страна с посланието, че в действителност не принадлежи на Европейски Съюз, тогава решението да излезе е логически резултат. Булката беше систематично ругана и по-късно отхвърлена. "

В изявление за немския вестник " Ханделблат " Юнкер също по този начин се базира на безизходицата за Брекзит в английския парламент в изказванието си, че е незаслужено европейските жители да хвърлят виновността за всеки неуспех на европейската народна власт върху Брюксел.

Той сподели: " Европейската комисия прав най-хубавото. Но тя не може да реши всеки проблем. Комисията не може да компенсира слабостите на националните държавни управления и демокрациите в Европа. Вижте Обединеното кралство. Фактът, че държавното управление и опозицията там започнаха да беседват чак три години след референдума за Брекзит, надали е знак за мощ на английската народна власт. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР