Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер нарече Брексит най-трагичното следвоенно

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер нарече Брексит най-трагичното следвоенно
Коментари Харесай

Юнкер: Брексит е най-трагичното следвоенно решение в Европа

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер назова Брексит най-трагичното следвоенно решение в Европа, съобщи ДПА. Той призна, че в края на мандата си претърпява отчаяние от предстоящото излизане на Англия от Европейския съюз, както и от други политически събития на континента.

"Отидох в Брюксел през 2014 година, с цел да вземам участие в съзидание, само че в този момент се занимавам с опустошение ", сподели Юнкер в тирада пред Народното събрание на провинция Баден-Вюртемберг в Щутгарт.

Преговорите с английската министър-председателка Тереза Мей не бяха по-приятни от диалозите за митата и търговията с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, сподели Юнкер.

Неговият мандат като ръководител на Европейска комисия завършва през ноември и той няма да се кандидатира за нов мандат.

Британският министър председател Тереза Мей през днешния ден ще бъде в Брюксел, където ще продължи договарянията по своята договорка за Брексит. Тя ще се срещне с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, съобщи БНР.

Министърът за Брексит Стивън Баркли към този момент се срещна в Брюксел с основния европейски договарящ Мишел Барние. Срещата по въпроса за „ защитния механизъм “ за ирландската граница бе окачествена като продуктивна, само че Барние изрази угриженост. „ Предпазният механизъм “ е застрахователна лавица за отбягване на твърда граница откакто Обединеното кралство напусне Европейски Съюз на 29 март.

Правният консултант на английското държавно управление Джефри Кокс, който придружаваше Стивън Баркли, ще участва дружно с него и на срещите на премиера Тереза Мей. Задачата на Кокс е да контракти с европейските му сътрудници нужните правни промени във дефиниция за „ защитния механизъм “, които биха го направила допустим за торите евроскептици, тъй че да поддържат договорката в Народното събрание. Тези промени включват стеснен период на деяние на „ защитния механизъм “ или едностранното му преустановяване по убеждение на Обединеното кралство.

Тереза Мей даде обещание да се върне в Народното събрание на 26 февруари и да осведоми депутатите за постигнатото, а ако не обезпечи нова договорка, да даде на депутатите право на избор за идващите стъпки по пътя към Брексит.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР