Председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен изрази

...
Председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен изрази
Коментари Харесай

Фон дер Лайен изрази подкрепа за присъединяването на България към Шенген

Председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен изрази поддръжката си за присъединението на България към Шенген в телефонен диалог с президента Румен Радев. Това оповестиха от прессекретариата на президента. Тя открои постигнатите от страната ни резултати в защитата на границите на Европейския съюз (ЕС), макар мощния миграционен напън.

По време на диалога Радев изрази упованието резултатите по защита на границите да бъдат приети от всички европейски сътрудници и страната ни да се причисли в най-скоро време към Шенгенското пространство.

Свързаността е от основно значение в изискванията на рецесия и прекратени или мощно затруднени вериги на доставки, по тази причина улеснението на връзката сред страните членки от Европейския съюз в Югоизточна Европа посредством разширението на Шенгенското пространство следва да бъде приоритет, акцентира президентът.

По време на диалога бяха разисквани и подхванатите от служебното държавно управление дейности за справяне с последствията от икономическата рецесия за жителите и бизнеса, и за гарантиране на макроикономическата и финансова непоклатимост на България.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР