Председателят на Eврокомисията Жан-Клод Юнкер обеща 1 милиард евро за

...
Председателят на Eврокомисията Жан-Клод Юнкер обеща 1 милиард евро за
Коментари Харесай

Борисов подчерта в Делфи важността на развитието на Западните Балкани за ЕС

Председателят на Eврокомисията Жан-Клод Юнкер даде обещание 1 милиард евро за подготовката на всички инфраструктурни планове на Балканите. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов по време на откриването на икономическия конгрес в Делфи. Премиерът и Юнкер имаха среща среща по-рано през днешния ден в София.


Борисов още веднъж акцентира значимостта на развиването на Западните Балкани за Европейски Съюз и по-бързото създаване на транспортните коридори 4, 8 и 10.
Бойко Борисов, министър-председател: Можем да приказваме за едно хибридно финансиране, градове, 1 милиард евро трябват, работещи системи. Трябва да можем да създадем процеса необратим и от заден двор да станем едно умерено място.
България и Гърция са под напън от мигрантска вълна, съобщи Борисов. Затова по думите на премиера, съглашението с Турция би трябвало да продължи. По тематиката миграция се изрече и отрасловия еврокомисар Димитрис Аврамопулос.
Димитрис Аврамопулос, еврокомисар по въпросите за миграцията: Нашият район се намира на огнище на неустойчивост. Ето за какво би трябвало да работим дружно. Трябва да работим против популизма и ксенофобията.
На 26 март следва среща във Варна с турския президент Реджеп Ердоган, с цел да обсъдят отбраната на границите и бежанската вълна.
 ​Премиерът Бойко Борисов взе участие в третия стопански конгрес в Делфи ​Премиерът Бойко Борисов взе участие в третия стопански конгрес в Делфи
Премиерът Бойко Борисов взе участие в церемонията по откриването на третия стопански конгрес в Делфи, прочут като "Малкият Давос ". Борисов го откри зае...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР