Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ подава оставка от поста след

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ подава оставка от поста след
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ подава оставка като лидер на ДПС, Доган се връща

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ подава оставка от поста след 7-годишно водачество. Информацията е доказана импровизирано от придвижването. Карадайъ от месеци не се е появявал, с цел да разяснява формалната позиция на партията. Вместо него, като водач и представител се изявява Делян Пеевски, който неотдавна стана и съпредседател на депутатската група на Движение за права и свободи.
Засега не са ясни претекстовете за този неочакван ход на Карадайъ, само че той бе плануван от негови съпартийци.
 
На рождения му ден почетният ръководител на придвижването Ахмед Доган му пожела мяра в персоналния живот и в политиката, което мнозина разгадаха като жълт картон.
 
 Ахмед Доган Ахмед Доган Източник: Zonanews
Отношението на Доган охладня към настоящия водач на придвижването, откакто Мустафа Карадайъ обществено обявява поддръжката си за претендента за президент на Турция от опозицията - водача на Републиканската национална партия Кемал Калъчдароглу. Калъчдароглу даже бе на посещаване в България и стартира обиколката си от село Могиляне, община Кирково. Навсякъде той бе придружаван от Карадайъ.
 
На изборите обаче завоюва още веднъж Реджеп Тайип Ердоган. А Сокола постоянно е бил последовател на максимата, че придвижването би трябвало " да устои на политическите обрати на времето ".
 
Според близкия до Движение за права и свободи epicenter.bg до конференцията на партията през февруари следващата година ръководител ще е Ахмед Доган. Формалното решение е на Централното оперативно бюро. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР