Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева

...
Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева
Коментари Харесай

Офелия Кънева се срещна с директора на Агенцията на Европейския съюз за основните права Майкъл О`Флаeрти


Председателят на Държавната организация за протекция на детето Офелия Кънева се срещна с шефа на Агенцията на Европейския съюз за главните права Майкъл О`Флаeрти. По време на срещата Кънева акцентира напредъка на България в региона на правата на децата и насочи покана към О`Флаeрти за присъединяване в научно-практическата конференция “Децата и медиите ”, която ще се организира на 8 и 9 ноември 2017 година в границите на 17-ия семинар на ASEF (фондация “Азия – Европа ”) “Правата на децата ” – част от Официалния календар на Българското председателство на Европейски Съюз, оповестиха от Държавната организация за протекция на детето.

На срещата бяха разисквани опциите за съдействие сред Държавната организация и Агенцията на Европейски Съюз за главните права, както по време на председателството на Република България на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година, по този начин и по-късно. По време на срещата се дискутираха главните тематики, които са приоритет на България по време на председателството, както и опциите за осъществяване на тематични разбори от страна на Агенцията на Европейски Съюз по главните права в региона на детското присъединяване.

Екипът на Агенцията на Европейски Съюз за главните права се ангажира да обезпечи набор от наръчници по правата на децата на български език, които Държавна организация за протекция на детето да популяризира измежду висшите образователни заведения и професионалните среди. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР