Председателят на Credit Suisse Антонио Орта-Осорио се оттегли след вътрешно

...
Председателят на Credit Suisse Антонио Орта-Осорио се оттегли след вътрешно
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на Credit Suisse подаде оставка след вътрешно разследване

Председателят на Credit Suisse Антонио Орта-Осорио се отдръпна след вътрешно следствие, подредено от борда на шефовете на швейцарската банка. Това се споделя в известие, оповестено в понеделник на уеб страницата на банката. 

" Работих интензивно, с цел да върна Credit Suisse към сполучлив курс и се гордея с това, което постигнахме дружно за късото ми време в банката. Стратегическото преструктуриране на Credit Suisse ще обезпечи явен фокус върху укрепването, опростяването и вложението за напредък. Убеден съм, че Credit Suisse е добре позициониран през днешния ден и е на прав път за бъдещето. Съжалявам, че редица мои персонални дейности доведоха до усложнения за банката и компрометираха способността ми да съставлявам банката вътрешно и външно. Ето за какво считам, че моята оставка е в полза на банката и нейните акционери в този решителен миг. Пожелавам на моите сътрудници от Credit Suisse триумф за в бъдеще ", обясни Орта-Осорио. 

Причината за оставката му не се разкрива в известието. Ройтерс, базирайки се на предварителни резултати от вътрешно следствие в банката, написа, че Орта-Осорио е участвал на финала по тенис на Уимбълдън през юли 2021 година, без да остава под карантина, както се изисква от ограниченията за битка с ковид в Обединеното кралство. Миналия ноември той наруши 10-дневната карантина в Швейцария. 

Съветът на шефовете (Бордът) е назначил Аксел П. Леман за нов ръководител на банката. Управителният съвет ще го предложи и за избор за ръководител на идното годишно общо заседание на 29 април 2022 г. 

" Уважаваме решението на Антонио и му изискуем обилни благодарности за неговото водачество при определянето на новата тактика, която ще продължим да прилагаме през идващите месеци и години. Аксел Леман като новия ръководител, с неговия богат опит в интернационален и швейцарски отрасъл, е идеално подобаващ за поощряване на стратегическата и културна промяна на банката. Пожелаваме на Аксел триумф в новата му роля, а на Антонио всичко най-хубаво за бъдещето ", каза Северин Шван, зам.-председател и водещ самостоятелен шеф на борда на Credit Suisse.

Ще продължим да вграждаме по-силна рискова просвета във компанията, разяснява във връзка назначението си новият ръководител на Credit Suisse, Аксел Леман. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР