Председателят на БСП Корнелия Нинова сподели пред журналисти пред президентството

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова сподели пред журналисти пред президентството
Коментари Харесай

Нинова влезе при Радев с три предложения за борба с корупцията

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова показа пред публицисти пред президентството три ограничения, които ще предложи по време на Консултативния съвет по национална сигурност при президента.
,,Влизам с три съответни оферти. Този Консултативен съвет при президента е извънредно значим, тъй като през последните 30 години заявяваме единствено политическа воля за справяне с корупцията. Резултатът е, че стигнахме дотук през днешния ден да приказваме за 10 милиарда годишно обири от корупция, пари, които са нужни за вложения в лечебни заведения, учебни заведения, в приходи на хора``, съобщи Нинова, представена от Новини. бг.

,,Аз ще внеса три оферти по повод тази тематика. На първо място е нужен добър, същински закон за корупцията, защото сега актуалният е написан бързо и е променян цели 4 пъти. Освен това 10-15 индивида, които са самостоятелни от политически партии, които са сигурни против провокации от стопански кръгове, на които да се даде опция да организират този закон, безусловно безкомпромисно.

Разбира се, значимо е да има и надзор върху осъществяването на закона. Второто ми предложение е да бъдат избрани разпоредбите за избор на двамата европейски прокурори, които ще работят в България, тъй като време съвсем не остана. И третото ми предложение е за смяна в пълномощията на основния прокурор и налагане на правосъден надзор върху актовете на прокуратурата, които сега водят само до субективни решения``, изясни водачът на социалистите и добави, че до европейските избори Българска социалистическа партия не има намерение да се връща в Народното събрание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР