Председателят на Българския туристически съюз (БТС) Венцислав Венев незабавно да

...
Председателят на Българския туристически съюз (БТС) Венцислав Венев незабавно да
Коментари Харесай

Заради хижа "Христо Смирненски" е поискана оставката на председателя на БТС

Председателят на Българския туристически съюз (БТС) Венцислав Венев неотложно да си подаде оставката, желаеха 14 членове на Управителния съвет. Поводът са едноличните му дейности в, където на 19 април наемателите бяха отстранени по високомерен метод, въпреки да имат настоящ контракт. С сходни дейности е бил преустановен и договорът с наемателите на туристическия дом в Троян през март.

" Смятаме, че подхванатите дейности, които не са съгласувани и не са утвърдени от управлението на БТС в лицето на Управителния съвет, са надълбоко неприемливи и уронващи престижа на БТС като национална туристическа организация ", се декларира в декларацията до министъра на младежта и спорта Весела Лечева.

За 28 април е планувано заседание на УС по този въпрос, изясни доцент Румен Драганов, един от подписалите декларацията. Има и куп други нарушавания, с които е ощетено БТС, назначавани са хора на заплати без утвърждението на съвета, изобщо господин Венев ръководи БТС като частна компания, съобщи Драганов.
Особеност на сдружението БТС е, че сега то има два управителни съвета. На заседание през октомври е бил определен нов, само че той още не бил вписан, изясни Драганов. " Но декларацията против дейностите на Венев са подписани от членове и на двата съвета ", посочи той. На събрания вземат участие и двата съвета, които общо са близо 30 души.

Хижа " Христо Смирненски " е била предоставена от БТС през 2005 година на туристическо сдружение " Юндола 1919 " от Велинград за безплатно и безсрочно прилагане. Това сдружение от години я дава чартърен на компания " МИГ 79 Б " ООД, като договорът е до 2027 година Подобен е казусът с Туристическия дом в Троян. Сега БТС приключва този вид контракти за безсрочно и безплатно прилагане от сдруженията и ги трансформира в срочни и възмездни, разясни Драганов. Така БТС ще заплаща налог на Национална агенция за приходите за наема, който получава от тези хижи.

Двете хижи са били набелязани от Венев да станат бази на федерацията по насочване, която се е ръководела от неговата майка, уточни Драганов. Според него имало документи от 2003 година, от които ставало ясно, че Венев още тогава е претендирал за хижа " Христо Смирненски ", добави той.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР