Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова заяви, че всеки

...
Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова заяви, че всеки
Коментари Харесай

Костадинова: Всеки от спортистите ни има шанс за медал, но нека не тръгваме с пълна кошница

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова съобщи, че всеки от спортисти, които ще прати страната ни на Игрите в Пьонгчанг има своите шансове за орден. Все отново някогашната лекоатлетка моли да не се потегля с „ цялостна кошница “.

Припомняме, че по-рано бе одобрена делегацията ни, която наброява 19 спортисти, само че се чака да нарасне до 20.

“Искам да пожелая на всички 19 спортисти, дай Боже да станат 20, чакаме това, да осъществят своята фантазия и благоприятни условия в Пьонгчанг. Знам, че не е елементарно, конкуренцията, само че пък дребна България е посочила през годините, че има своите велики първенци и на такива конгреси се демонстрира хъс и темперамент, тъй че, единствено им притискам палци и да няма травми “, стартира Костадинова.

„ Мисля, че повече от нас желаят медали. Шансовете са равни, стартът е еднакъв. Всеки един от нашите сътрудници, от нашите спортисти има късмет и за орден и за хубаво класиране, само че дано не потегляме с цялостна кошница. Вътрешно съм суеверна и мисля, че би трябвало да ги поддържаме и да им даваме позитивизъм и да им стискаме палци “.

Белчо Горанов, на собствен ред, добави: „ В сноуборда имаме упования при дамите. Надяваме се при разбъркванията, които ще последват, най-късно до петък да имаме резултат. Теодора Пенчева е трета запаса, надяваме се да имаме шанса “.

„ Тези дни ще покажем и оборудването “, вметна Костадинова.

„ Като състезател човек и активист, мисля, че всеки злоупотребил да е осъден. Но не съм съгласна спортисти, сътрудници, които са готвили дълги години да не взе участие. В Рио без съветските спортисти не бе същото. Не съм съгласна, само че от мен нищо не зависи. Подкрепям сътрудниците, които са чисти. За мен това е политика “, изясни Костадинова във връзка със абсурда с съветските спортисти.

„ Сигурна съм, че ще бъде забавно с технологиите. След Сочи, мисля, че в този момент равнището ще е по-високо. Те се славят със своите механически изoбретения “, Костадинова.

Любо Ганев, който също участва на брифинга след Общото заседание, показа своята визия за бъдещите триумфи на страната ни. Той съобщи, че е от основно значение да се влага в инфраструктурата, с цел да имаме напредък в зимните спортове.

„ Искам да кажа за медалите – ние на първо място би трябвало да се постараем да създадем положителни условия за подготовка на нашите спортисти. Виждате, че когато приказваме за спортовете от Летните Игри – строят се площадки, зали, където хората могат да спортуват и да натрупат опит. При зимните разногласия изоставаме, било то тъй като някой стачкува или поради законите. Трябва да се направи по-добра инфраструктура и всички, които желаят да се занимават със зимни спортове, а те са доста, да им създадем условия, че да се раждат бъдещи първенци. Това е моето виждане. Няма по какъв начин да желаеме медали, в случай че нямаме условия – подготовка, лагери, треньори, екипировка. Ние се опитваме да издействаме повече внимание за зимните спортове “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР