Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова заяви, че

...
Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова заяви, че
Коментари Харесай

Стефка Костадинова: Дай Боже, това да е най-добрата зимна олимпиада за България

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова съобщи, че към 20 български спортисти ще вземат участие на зимните олимпийски игри в Пьончан 2018. В изявление за Българска национална телевизия тя добави, че шансове за медали имат сноубордистите Радослав Янков и Александра Жекова, както и състезателите по биатлон.

Председателят на БОК се надява това да бъде " най-хубавата българска зимна олимпиада ".

" 20 спортисти ще покрият нормативи за присъединяване. Винаги на зимна олимпиада ние пътуваме с по-малка делегация. Има хора, на които може да се разчита доста. Няма да споделям имена, само че това са мъж и жена от сноуборда, както и нашите биатлонисти. Дай Боже, някой да има късмет и шанс да осъществя това, за което се е готвил четири години. Дай Боже, всички да са живи и здрави, да имат своя късмет и вие като публицисти да отразите, Дай Боже, най-хубавата българска зимна олимпиада ", съобщи Костадинова пред националната телевизия.

Тя разяснява и идното съвещание на Изпълкома на МОК, на което би трябвало да бъде взето решение по отношение на присъединяване на Русия на Игрите в Пьончан.

" От моя позиция, който е сбъркал, който е злоупотребил би трябвало да бъде осъден. Но спортисти, които нямат никаква виновност би трябвало да вземат участие. Всяка страна би трябвало да си взе участие под личен байрак, а не под самостоятелен. Стискам палци, уповавам се МОК да вземе най-точното решение и Русия да бъде позволена под личен байрак ", добави Стефка Костадинова.

Изпълкомът на МОК ще заседава на следващия ден в Лозана, след което се чака да бъде оповестено публично дали Русия ще може да взе участие със собствен тим на зимната олимпиада в Пьончан, която ще се организира от 9 до 25 февруари следващата година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР