Председателят на Българския антарктически институт проф. Христо Пимпирев на официална

...
Председателят на Българския антарктически институт проф. Христо Пимпирев на официална
Коментари Харесай

Проф. Пимпирев ще предаде на НИМ българския трибагреник, развят преди 30 години на Антарктида

Председателят на Българския антарктически институт проф. Христо Пимпирев на публична гала на следващия ден от 11.00 часа в Националния исторически музей /НИМ/ ще съобщи на шефа на НИМ доцент Бони Петрунова българския трикольор, развят преди 30 години на Антарктида. Това заяви за Българска телеграфна агенция проф. Христо Пимпирев.

Българският трикольор ще бъде експониран в обновената полярна експозиция. Той е повдигнат през април 1988 година на първата ни сграда "Куцото куче " на Антарктида, с която се поставя началото на българската полярна станция "Св. Климент Охридски " на остров Ливингстън.

Флагът инцидентно е открит в ледена цепнатина и е съхраняван 30 години от тогавашния пълководец на испанската база "Хуан Карлос Първи " Елиас Маена.

Знамето е харизано от Испания на ръководителя на Българския антарктически институт проф. Христо Пимпирев за 30-годишнината от организирането на Първата национална антарктическа експедиция и за основаването на българската полярна база "Св. Климент Охридски ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР