Председателят на австралийската тенис федерация Крейг Тайли заяви, че ако

...
Председателят на австралийската тенис федерация Крейг Тайли заяви, че ако
Коментари Харесай

Тайли: Джокович винаги ще е добре дошъл в Австралия


Председателят на австралийската тенис федерация Крейг Тайли съобщи, че в случай че зависи единствено от него, Новак Джокович сигурно ще играе на Australian Open. Тази година сърбинът не бе позволен на шампионата в Мелбърн след голям брой нередности към имунизационния му статут и недоразумение сред локалната тенис федерация и управляващите. Според Тайли сега Джокович би трябвало да се любува на купата от Уимбълдън и да не мисли за Откритото състезание на Австралия, защото до тогава има доста време.

„Всички вършим най-хубавото, на което сме способни. Ясно е, че решението дали Новак ще може да играе на Australian Open не е мое, само че той постоянно ще е добре пристигнал тук и знае, че доста хора в Австралия още веднъж ще се радват да го видят на Rod Laver Arena. Това решение ще зависи от доста хора, само че до шампионата има доста време. Това, което Новак би трябвало да направи в този момент, е да си почине и да се наслаждения на купата от Уимбълдън“ – сподели Тайли пред австралийското издание News.com.

Тайли изрази възхищението си от представянето на сърбина на Шампионата, където той завоюва купата за четвърти следващ и общо седми път в кариерата си, изравнявайки достижението на своя кумир Пийт Сампрас.

„Джокович игра фантастично на Уимбълдън и изцяло заслужи купата. Представянето му беше удивително и в действителност се веселя за него и екипа му. Годината е сложна за него, само че на централния корт на Уимбълдън той е недосегаем“ – разяснява турнирният шеф на Australian Open.

Тайли разкри, че въпреки последната дума към присъединяване на Джокович на Australian Open да не е негова, той постоянно поддържа връзка с екипа на сърбина и даже е разговарял със международния №7 след финала на Уимбълдън.

„Новак и екипът му свършиха чудесна работа на Уимбълдън. Поздравих го и му пожелах още сходни триумфи занапред“ – приключи Тайли.

Макар новите ръководещи в Австралия да анулираха част от въведените от предшествениците им противоепидемични ограничения, в това число условието на имунизационен документ за влизащите в страната, Джокович ще би трябвало да завоюва обжалването за възобновяване на визата му, която му бе отнета за период от три години. Според сръбскто издание Sport Klub юристите на Джокера към този момент приготвят правосъдния иск.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР