Председателят на Асоциацията на банките в България Левон Хампарцумян посочи

...
Председателят на Асоциацията на банките в България Левон Хампарцумян посочи
Коментари Харесай

Хампарцумян за КТБ: Имаме една банка по-малко, но системата оцеля

Председателят на Асоциацията на банките в България Левон Хампарцумян уточни какъв е резултатът от оповестяването в неплатежоспособност на КТБ. „ Българската банкова система понижа с една банка, само че сподели резистентност. Всяка рецесия е потребна за оживелите “, сподели той в предаването „ 120 минути “ на bTV.

На упреците, че банките у нас отпускат заеми против прекомерно високи лихви и по този начин не оказват помощ за развиването на бизнеса, той отговори: „ Не пребивавам с това чувство. Това е популистичен метод, по който някои хора показват нещата. Той уточни, че има една държавна банка на пазара – Българска банка за развиване, която би могла да отпуска по-евтини заеми и да разбие сделката на останалите банки, в случай че има такава.

„ Дали познавам Цветан Василев? Относително незадълбочено “, съобщи Хампарцумян.

Според него, има късмет лихвите по заемите да паднат. Той уточни, че това зависи от развиването на стопанската система. Нужно е да има резистентност и убеденост в бизнеса, че средата е постоянна. „ Нещо, което, нали разбирате, не се основава от банките “, добави той.

„ Аз бих желая да знам причинно-следствените връзки в цялата им цялост, които доведоха до аферата КТБ “, съобщи банкерът. Според него, в случай че има наказан банкер, „ директната социална изгода е мизерна. Същевременно моралната изгода е изцяло друга “.

Хампарцумян счита, че в случай че публичният напън за откриване на истината за не спре, има късмет да се разбере какво тъкмо се е случило. „ Трябва да пазим институционалната известност на институциите в България “, сподели в умозаключение той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР