Председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Дончо Атанасов заяви,

...
Председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Дончо Атанасов заяви,
Коментари Харесай

Шефът на АПИ обяви протеста във Видин за незаконен

Председателят на Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ) инж. Дончо Атанасов съобщи, че блокадата на интернационалния път Е-79 край Видин е противозаконна, съобщи БНР. Стотици поданици на града за втора поредна седмица се включиха в митинг с искане за създаване на автомагистрала до София и на тунел под прохода "Петрохан ". Международният път остана блокиран за няколко часа.

Затварянето на основния път донася огромни вреди на превозвачите и на всички, които би трябвало да употребяват това направление. Това е отговорност на уредниците, които имат позволение за митинги единствено в границите на град Видин, уточни Дончо Атанасов. Той добави, че още тази година ще стартира строителството на най-тежката част от автомагистралата, която ще свързва Видин-София.

Шефът на АПИ не прецизира какво тъкмо има поради под "магистрала ", защото магистрално трасе от Видин към София не е планувано и не е настоящо, за разлика от необятно спряганите автомагистрали "Хемус " и Русе - Велико Търново. Става дума за разширение на пътя сред Мездра и Ботевград, който обаче е единствено един от проблематичните сектори. Ден преди митинга районният министър даде обещание тази година да стартира ремонт на най-проблемните сектори от пътя от втория мост над Дунав до столицата. Неотдавна, при подписването на контракта за създаване на тол системата той даде обещание всеобщи поправки на пътища и "поне един тунел под Стара планина ". В относително напреднала фаза са работите към методите към възможен тунел под Шипка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР