Председателският съвет на Европейския парламент, който включва ръководителите на отделните

...
Председателският съвет на Европейския парламент, който включва ръководителите на отделните
Коментари Харесай

Европарламентът потвърди: Постигнатата сделка с Лондон е единствено възможната

Председателският съвет на Европейския парламент, който включва ръководителите на обособените парламентарни групи, е разискал през днешния ден въпроса с напускането на Англия. Мнението на участниците в срещата е, че постигнатото съглашение е единственото допустимо, се показва в известие на Екологичен потенциал.

Отбелязва се, че съглашението и съпътстващото го политическо изказване не подлежат на предоговаряне. Екологичен потенциал предизвестява, че това важи и за така наречен защитна мрежа в Ирландия, без която евродепутатите няма да поддържат съглашението.

Допълва се, че в случай че съглашението не бъде одобрено, Англия ще напусне Европейски Съюз без утвърдени правила. Затова Екологичен потенциал приканва Европейската комисия и страните от Европейски Съюз да се приготвят за сходен процес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Споразумението, реализирано през ноември, би трябвало да бъде одобрено от Народното събрание в Лондон и от Екологичен потенциал. Липсата на поддръжка от която и да е страна ще обезсили постигнатите сделки. Без съглашение Англия ще бъде изправена пред две благоприятни условия - да напусне без правила на 29 март следващата година, или до тогава да отдръпна по свое решение настояването си да напусне Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР