Предприетите мерки за изпълнение на конституционните задължения на Българската армия

...
Предприетите мерки за изпълнение на конституционните задължения на Българската армия
Коментари Харесай

Президентът обсъди с Каракачанов мерките за опазване здравето на военнослужещите СНИМКИ

Предприетите ограничения за осъществяване на конституционните отговорности на Българската войска при продължаваща епидемиологична конюнктура бяха разисквани през днешния ден на среща в президентската институция.

Срещата се организира по самодейност на президента и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев и в нея участваха вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и шефът на Дирекция „ Операции и подготовка “ в Министерството на защитата бригаден военачалник Станимир Христов.

„ Задача от първостепенна значимост е да се запазят здравето и животът на персоналния състав, с цел да могат Въоръжените сили да продължат построяването на качества и да извършват своите функционалности при всевъзможни условия “, съобщи президентът.

Осигуряването на непрекъснатост на носенето на бойни наряди, както и навреме здравно наблюдаване и лекуване на персоналния състав бяха измежду тематиките на срещата.

Министърът на защитата и началникът на защитата осведомиха за прилаганите и набелязани ограничения за ограничение на разпространяването на ковид в Българската войска и недопускане на загуба на отбранителни качества.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР