Предприели сме всички необходими стъпки, така че туристите, които са

...
Предприели сме всички необходими стъпки, така че туристите, които са
Коментари Харесай

Ангелкова спешно събира туроператорите, заради фалита на „Томас Кук”

Предприели сме всички нужни стъпки, тъй че туристите, които са резервирали места, да бъдат върнати назад. По данни на английското посолство в България има към 2500 туристи, които са пристигнали с банкрутиралата английска самолетна компания “Томас Кук”. Това заяви на специфична конференция министърът на туризма Николина Ангелкова. Информацията от държавното управление на Обединеното кралство е, че отговорностите ще бъдат покрити за туристите, добави тя.

Ангелкова заяви още, че за на следващия ден е свикала среща с всички туроператори, с цел да може да се получи по-ясна информация от бизнеса какви биха били последствията от банкрута.

„ Всички 6000 хотела по света, с които оперира "Томас Кук ", ще получат своите заплащания, тъй че да бъдат покрити разноските на хотелиерите по тези туристи”, съобщи още министърът. Тя добави, че министерството й следи обстановката непрестанно, „ тъй че оптимално да минимизираме вредите в България”. Ангелкова акцентира, че сигурно този банкрут ще докара до съществени усложнения за планирането на идващия летен туристически сезон у нас. Така че предстояла извънредно сериозна работа.

Ангелкова не удостовери появилата се информация, че в резултат на банкрута на "Томас Кук " има риск за банкрут на български туроператор, само че означи, че създалата се обстановка ще затрудни работата на всички български туроператори. Министърът посочи, че до момента към 400 000 туристи са идвали у нас с английската самолетна компания, като "Томас Кук " е осигурявала от 30 до 50% от полетите, с които през лятото у нас идват английски туристи. Компанията няма регистриран клон в България, уточни още Николина Ангелкова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР