Предполагаемото използване на химически оръжия срещу цивилни от страна на

...
Предполагаемото използване на химически оръжия срещу цивилни от страна на
Коментари Харесай

Тръмп изригна: Касапницата на Сирия е позволена от Русия и Иран

Предполагаемото потребление на химически оръжия против цивилни от страна на държавното управление на Сирия стана допустимо с помощта на Русия и Иран. Това разгласи американският президент Доналд Тръмп по време на встъпителната си тирада на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в Ню Йорк, оповестява " Асошиейтед прес ".

Тръмп, който ръководи съвещанието, се обърна към Иран, Сирия, Северна Корея и Китай по време на изказването си.

Говорейки за потреблението на химически оръжия от страна на режима на Башар Асад против сирийски цивилни по време на конфликти със силите на бунтовниците, Тръмп посочи, че " касапницата на Сирия е разрешена от Русия и Иран ".

Той също по този начин разяснява, че доста неща се случват " зад кулисите " в Северна Корея и че оттова щели да дойдат положителни вести през идващите месеци и години. Тръмп също по този начин похвали севернокорейския водач Ким Чен-ун за потвърждаване на уговорката му към нуклеарното разоръжаване, просперитета и мира на Корейския полуостров.

Тръмп също по този начин разгласи, че Китай се пробва да се намеси в идните междинни избори за Конгреса на Съединени американски щати.

Тръмп за първи път управлява сесия на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, където сега Съединени американски щати държат ротационното председателство, като употребява това, с цел да ускори рецензиите си против Иран.

Въпреки че днешното съвещание на Съвета за сигурност се занимава с въпроса за неразпространението на нуклеарни, химически и биологични оръжия, самият Тръмп не остави никакво подозрение, че това ще бъде още един късмет да нападне Техеран.

Вчера в речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации той изригна, че водачите на Иран " сеят безпорядък, гибел и опустошение " и " популяризират безпорядък в Близкия изток и надалеч оттатък него ". Неговият консултант по националната сигурност Джон Болтън предизвести, че ще има " тежки последствия ", в случай че Техеран измами Съединени американски щати, техни съдружници или техни сътрудници.

Американският президент настоя, че Иран " е водещият спонсор на тероризма в света " и прикани за единен фронт против Техеран. Той акцентира, че не може да бъде разрешено на Ислямската република да има нуклеарни оръжия. Тръмп разгласи, че Съединени американски щати ще наложат добави наказания против Иран с изключение на тези, които ще влязат в действие на 4 ноември, като те щели да бъдат " по-тежки след като и да било преди ".

Американският президент също по този начин благодари на Русия, Иран и Сирия за отлагането на военната атака против бунтовниците в сирийската провинция Идлиб, което станало по негово искане, като предизвести страните, че " светът ще следи " какви ги правят. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР