Предназначен е за използване в облачни центрове за данни10-нанометровият Qualcomm

...
Предназначен е за използване в облачни центрове за данни10-нанометровият Qualcomm
Коментари Харесай

Qualcomm пуска 48-ядрен сървърен чип Centriq 2400

Предназначен е за потребление в облачни центрове за данни

10-нанометровият Qualcomm Centriq 2400 съдържа до 48 ядра Falkor

До края на годината Qualcomm ще пусне на пазара сървърни процесори Centriq 2400 с до 48 ядра Falkor, основани на архитектура ARMv8. Чиповете ще се създават по 10-нанометров софтуерен развой.

Ядрото Falkor е създадено особено за потребностите на облачни центрове за данни, като обезпечава оптимална продуктивност и успеваемост за многопоточни задания, разясняват от американския разработчик.

Qualcomm Centriq 2400 включва 6-канален контролер на паметта, а ядрата са обединени в модули по две, наречени Falkor Duplex, където употребяват обща кеш памет от второ равнище 512KB и обща систематична шина. Сумарният размер на кеш паметта от второ равнище в чипа е 12MB, а от трето – 60MB.
още по тематиката
Освен оперативна памет DDR4 с ECC, новият CPU поддържа RDIMM и LRDIMM с един или два модула на канал и пропускателна дарба до 2667 МТ/s. Максималният размер поддържана оперативна памет доближава 768 GB.

Тактовата периодичност на сървърния CPU надвишава 2GHz, броят на линиите PCIe 3.0 е 32, планувана е поддръжка на осем врата SATA и два врата Gigabit Ethernet. Чипът има размери 55×55 мм и ще се доставя в корпус FCLGA.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР