Предмети, принадлежали на покойния фронтмен на групата Куин Фреди Меркюри,

...
Предмети, принадлежали на покойния фронтмен на групата Куин Фреди Меркюри,
Коментари Харесай

Продават на търг кристали, наметало, корона и още вещи на Фреди Меркюри

Предмети, принадлежали на починалия фронтмен на групата " Куин " Фреди Меркюри, ще бъдат подредени в галерия, която ще продължи месец, а след това ще бъдат препоръчани за продажба на аукцион, заяви ДПА.

Личните движимости са от обичания дом на Фреди Меркюри - Гардън Лодж в Кенсингтън, Западен Лондон, съобщи Българска телеграфна агенция. Изложбата ще бъде в интервала сред 4 август и 5 септември, а мотивът е 77 години от рождението на артиста.

Сред най-високо оценените предмети е имитация на короната на крал Едуард. Истинската корона ще бъде носена от крал Чарлз Трети по време на коронацията му тази година.

Прочутото покривало от изкуствена кожа, алено кадифе и кристали на Фреди Меркюри, основано от неговата другарка, дизайнерката Даяна Моузли, също ще бъде включено в изложбата и аукциона.

Наметалото и короната са носени от артиста по време на концерти като " Лайв Ейд " през 1985 година, както и при осъществяването на " God Save The Queen " по време на последното турне на групата през 1986 година
 
Очаква се цената на короната и наметалото да доближи 80 000 английски лири.

В изложбата и аукциона ще бъдат включени и непоказвани до момента ръкопис на текста на " We Are The Champions " - една от най-известните песни на " Куин ". Ръкописът е на 9 страници, а предстоящата цена е сред 200 000 и 300 000 английски лири.

Текстът на " Killer Queen ", основно за групата парче - също се предлага за продажба и се прави оценка на 70 000 английски лири.

Церемониалното военно сако на Фреди Меркюри, основано за артиста във връзка 39-ия му рожден ден и мил празненството в Мюнхен през 1985 година, се прави оценка сред 10 и 15 хил английски лири. Дрехата е от черна коприна и кадифе, с екстравагантни сребърни еполети и реплика на медали в стила на обложката на албума на Бийтълс " Sergeant Pepper ".

Колекцията от движимости на Фреди Меркюри до момента не е представяна пред аудитория.

Изложбата и аукционът са проведени от " Сотбис ".

След Лондон градовете, в които може да бъде прегледана, са Ню Йорк, Лос Анджелис и Хонконг.

Аукционът с най-високо оценените предмети ще е онлайн на 6 септември. На 7 и 8 септември ще бъдат идващите разпродажби - също онлайн. Първата дата е под надпис " Сцената ", а втората " У дома ".

Оливия Баркър, началник на " Сотбис " за Европа, сподели: " Фреди Меркюри водеше ефектен живот и артистичните моменти от него още вълнуват публиката. Музикалното му завещание ще живее постоянно. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР