Предложихме формулата на публично-частно партньорство, не защото мислим, че държавата

...
Предложихме формулата на публично-частно партньорство, не защото мислим, че държавата
Коментари Харесай

Кремена Кунева от Фондация „Даная“: Свърши времето на държавата за строителство на Национална детска болница

Предложихме формулата на публично-частно партньорство, не тъй като мислим, че страната няма пари, а с цел да участваме интензивно в построяването на Националната детска болница и да бъдем като първокласен контрол. За три месеца няма никаква свършена работа. Другият проблем в публичния съвет е, че задават въпроси, чиито отговори можеш да намериш в общественото пространство. Това съобщи някогашният народен представител и основател на Фондация „ Даная “ Кремена Кунева в предаването „ Лице в лице ” по БТВ.

По думите ѝ това, което бави процесът по построяването на детската болница е неналичието на явен проект от страна на държавата за реализацията на плана.

„ Смениха проф. Елена Пенева от надзора на детската болница, която направи какъв брой можа в сложната обстановка, в която се намирахме. На нейно място сложиха човек, който е обвързван с фармацевтична компания, осигуряваща имунизациите за БЦЖ и няма опит в строителството на лечебни заведения. Мотивът е, че тя не се справяла ”, изясни Кунева.

Тя заяви също, че следва да се подпише меморандум за съдействие с организацията на двете дами, които съумяха да построят детска болница в Румъния.

„ Обяснението за какво още нямаме детска болница е, че няма политическа воля за това. Това е работа на страната. Тя обаче не може да я свърши и времето за това свърши ”, сподели още тя.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР