Предложенията на регионалното министерство за размера на тол таксите за

...
Предложенията на регионалното министерство за размера на тол таксите за
Коментари Харесай

Тол таксите за камиони у нас ще са най-ниските в Европа

Предложенията на районното министерство за размера на тол таксите за камиони шокираха сектора. Според страната те са най-ниските в Европа, превозвачи обаче пресметнаха, че в случай че те станат факт, това ще вдигне разноските им за пътни такси 30 пъти.

От 16 август камиони и рейсове ще заплащат тол такси, с цел да пътуват в България. Платени ще са близо 11 хиляди километра автомагистрали и пътища у нас. Готвените цени обаче шокираха превозвачите.
Ще скочат ли цените на стоките поради въвеждането на тол таксите Според разбор от Световната банка резултатът в крайните цени за превоз ще е до 3,8%
„ Първоначално си помислихме, че районното министерство се шегува”, сподели Йордан Арабаджиев - изп. шеф на съюза на интернационалните превозвачи.

В момента месечната винетка за камион е 134 лв..

Според разновидността за тол такси на районното министерство, с цел да се движат по автомагистрала или първокачествен път, камионите до 12 т. ще заплащат сред 8 и 16 стотинки на километър. А за по-тежките - цената варира от 23 до 94 стотинки, според от еко категорията им.

„ Увеличението е над 33 пъти - не проценти, в случай че би трябвало да се показвам в числа - от 1300 на 40 000 - това е 30 пъти ужасяващо”, сподели още Арабаджиев.

Според районното министерство такова е нарастването единствено за камионите, които разрушават и замърсяват най-вече.
Правителството дава над 2 млн. лева за тол системата и е-винетките Ново ръководство ще се занимава с променения модел на пътните такси
„ Предпоставка и тласък за пазаруване на нови тежкотоварни транспортни средства с екологична устременост. Ние няма да се превърнем в убийците на транспортния бранш”, съобщи Николай Нанков - зам.-министър на районното развиване и благоустройството.

Каквито и промени да има, задачата на ръководещите е тол таксите да обезпечат доходи от 1 милиард лв. годишно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР