Предложеният в Държавната дума на Русия законопроект за добива на

...
Предложеният в Държавната дума на Русия законопроект за добива на
Коментари Харесай

Русия обмислят промени в законите за копаенето на криптовалути

Предложеният в Държавната дума на Русия законопроект за добива на криптовалути отразява възходящата наклонност в международен мащаб за контролиране на крипто сферата.

Заместник-председателят Антон Горелкин посочи основни разпореждания на проектозакона, в това число рестриктивните мерки за това кой може да се занимава с рандеман на криптовалути и условието за съблюдаване на рестриктивните мерки за ползване на сила, избрани от държавното управление.

Съгласно проектозакона единствено съветски юридически лица или самостоятелни бизнесмени, вписани в указател, ще имат право да добиват цифрови валути, при изискване че се придържат към избраните ограничавания за ползване на сила. Освен това от миньорите ще се изисква да рапортуват на оторизирания орган за всяка цифрова валута, която получават посредством рандеман, а Rosfinmonitoring ще поддържа лист с идентификационни адреси.

Законопроектът има за цел да предотврати потреблението на цифрови валути за противозаконни действия като пране на пари и финансиране на тероризма. Горелкин акцентира смисъла на регулирането на крипто пространството, с цел да се подсигурява спазването на правните стандарти и стандартите за сигурност.

В международен мащаб държавните управления се борят с това по какъв начин да контролират добива на криптовалути, като някои страни преглеждат опасенията за потреблението на сила, а други се концентрират върху по-широки регулаторни рамки. В Съединените щати напъните за оценка на енергопотреблението при добива на криптовалути се сблъскаха с опълчване, което акцентира сложността на регулирането на тази бързо разрастваща се промишленост.

Предложеният законопроект в Държавната дума на Русия може да наложи ограничавания върху количеството на активността по рандеман на криптовалути, като евентуално може да включва забрани в избрани райони. Горелкин обаче акцентира нуждата от уравновесен метод към регулирането, с цел да се избегне задушаването на растежа на майнинг промишлеността, като в същото време се обърне внимание на евентуалните опасности.

Той също по този начин акцентира патриотичния аспект на легализирането на оборота на крипто, като допусна, че то може да даде опция на Русия и нейните съдружници да заобиколят несправедливите наказания, наложени от други страни. Тази вероятност акцентира геополитическите последствия от регулирането на криптовалутите и евентуалното му влияние върху интернационалните връзки и икономическите политики.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР