Предложението за персонален състав на кабинета Габровски е опит да

...
Предложението за персонален състав на кабинета Габровски е опит да
Коментари Харесай

Георги Проданов : Зад кабинета Габровски стои ДПС, това е подгряване за третия мандат


Предложението за личен състав на кабинета " Габровски " е опит да се скрие отговорността на политиците зад лица от близкото минало. Това не е експертен кабинет. Това заяви Георги Проданов, политолог и учител в Департамент " Политически науки " на Нов български университет в предаването " Преди всички " по БНР. 

" Това са хора, малко или доста, взели участие във властта досега. Техният профил не е чисто експертен. Има хора, които на процедура нямат политическа биография и хора с тежки политически обременености, което слага доста въпроси – кои ще бъдат употребявани и кой ще ги употребява. Има доста хора, които преди години бяха амнистирани от държавните управления на ГЕРБ и Бойко Борисов. За тези хора е комфортен миг да върнат жеста към ГЕРБ и по този начин да се реализира резултат на пито-платено. Това държавно управление да разчисти тези неща, за които са упреквани всички, които ще го поддържат. Имаме на процедура разтягане на ръка към всички субекти от предишното, които доведоха до настоящето ни пагубно положение ", означи Проданов.

Според него това е затопляне към третия мандат.

" Ще бъде изработен тест какви гласове може да събере този състав на държавно управление. Гласовете може да се окажат ненадейно задоволителни, в случай че някоя парламентарна група не се яви в пленарната зала, сподели още политологът.

За него декларираните седем целта също не са експертни и имаме работа с " политически опит – оттласкване на казуса от политиката " и прехвърлянето му върху визията, че специалистите са задоволителни, с цел да ръководят страната. "

" Зад този кабинет стои Движение за права и свободи, а Движение за права и свободи се добира до резултати. Движение за права и свободи играе основна роля и ще се стреми към основаване на държавно управление, в което те ще имат значима роля. При тях обстановката е " в този момент или в никакъв случай ", и предвид на дългото им стоене отвън властта. Чисто стратегически моментът не е за изпускане. ГЕРБ са в обстановка, в която  нямат различен евентуален съдружник, с изключение на тях ", уточни Проданов. 

Ако бъде определен със 115 гласа, този кабинет няма да може да бъде съборен с останалите гласове, предвижда Георги Проданов.

Той уточни, че " Възраждане " са прокси на ГЕРБ " и това би блокирало искане на оставка на кабинета, а също така политологът вижда " стратегия на държавно управление с дълъг небосвод на ръководство ".

" Свръхзадачата на това държавно управление евентуално ще бъде и провеждането на локалните избори, което значи най-малко едногодишен небосвод на ръководство. Онова, което назоваваме задкулисие, си постила занапред.  Успее ли да мине това държавно управление, рискуваме дълго време да гледаме митинги по улиците и в това време държавно управление, което ръководи в полза на тези, които са го конструирали. Ако не мине този път, допускам, че ще мине с третия мандат ", изясни Проданов. 

По думите му чисто математически по-вероятно е държавно управление с третия мандат и " би било необичайно ", в случай че той не стигне до Стефан Янев.

" Тежестта на договарянията, тежестта на принудата изобщо да има държавно управление толкоз нараства към третия мандат, че би било цяло знамение, в случай че нямаме държавно управление ", подчера политологът. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР