Предложение за някакъв вид споразумение за управление, което включва и

...
Предложение за някакъв вид споразумение за управление, което включва и
Коментари Харесай

Денков за механизма за регулаторите: Питайте ГЕРБ

Предложение за някакъв тип съглашение за ръководство, което включва и механизъм за назначение на регулатори, е било отправено към ГЕРБ още преди няколко месеца. Това стана ясно от думите на премиера Николай Денков през днешния ден. Той посочи, че от партията на Бойко Борисов обаче нямало отговор.

" В момента те постаят въпроса, че желаят подобен механизъм, въпросите са към тях, ако има оферти би трябвало да ги изразят ", съобщи Денков.

Темата за механизъм за назначение на регулаторите стана настояща след свадите, които се развихриха предходната седмица към неизбирането на подуправител на НЗОК.

След парламентарните избори в Нидерландия договарянията за Шенген стават по-трудни, само че това не значи, че не са вероятни, сподели още министър председателят.

Според Денков има прогрес по присъединението на България към Шенген и той се съдържа в позитивната оценка на задачата, която е проверила защитата на границата през декември.

" Благодарение на напъните на държавното управление пристигна задача, в която участваха и представители на Австрия и Нидерландия. Резултатът от тази задача е извънредно позитивен отчет, което значи, че техните представители одобряват, че има позитивен прогрес. Днес и на следващия ден ще представим тази информация пред Съвета на министрите, с цел да е ясно, че напредъкът е налице ", сподели министър-председателят.

Относно плануваното за през днешния ден публично разискване на измененията в Конституцията, Денков разяснява, че сигурно ще има промени в плана, само че най-важно е да бъдат прецизирани предложенията и те да дават отговор на рекомендациите на Венецианската комисия.

Обсъждат се няколко разновидността за статута на служебното държавно управление и за метода на избор на длъжностен министър-председател.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР