Предложен за уволнение полицейски шеф тези дни ще оглави полицията

...
Предложен за уволнение полицейски шеф тези дни ще оглави полицията
Коментари Харесай

С уважение към пагона! Предложен за уволнение полицейски шеф ще оглави полицията в Добрич

Предложен за уволняване полицейски началник тези дни ще оглави полицията в Добрич, оповестиха за Фрог източници от Министерство на вътрешните работи. Става дума за някогашния шеф на охранителна полиция в столичното Първо районно Никола Панчев. Името му скандално изплува през 2015 година, откакто се разбра, че вместо да му бъде наложено тежкото наказване, ченгето получи покачване с пренасяне във Варна.
Никола Панчев и шефът на ОДМВР-Варна Даниел Пашов бяха забъркани в тази ситуация от април 2014 г, когато момиче и момче се оплакаха от полицейско принуждение, а чиновници на столичното Първо РПУ ги упрекнаха в безчинство, потвърждавайки, че момичето – Александра Стоилова, се е нахвърлила върху служител на реда и е скъсала униформата му. Версията на полицаите-лъжци беше доказана персонално от Пашов, който оглавяваше районното.

Запис от охранителна камера в полицейското ръководство, излъчен в „ Господари на ефира”, обаче потвърди, че „ потърпевшият” страж на реда самичък е скъсал пагона си. Опитът за машинация беше затулен както от Панчев, по този начин и от началника му Даниел Пашов, припомниха тогава от предаването.

След скандалния случай Инспекторатът на Министерство на вътрешните работи извърши инспекция и откри, че настина става въпрос за инсценировка от страна на служителя на реда. Инспекторатът предложи Пашов и Панчев за санкции надлежно „ порицание” и „ уволнение”.

Докато Румяна Бъчварова беше отпред на Министерство на вътрешните работи, двамата полицейски началници бяха преместени във Варна като шеф и зам.-директор. Шумът, който се подвигна по медиите във връзка със лъжата за скъсания пагон ни минимум не попречи на кариерното израстване на двамата мъже. Напротив, вижда се, че по време на кабинета „ Борисов 3”, Никола Панчев продължава стремителната си кариера нагоре.

Издигането на фрагменти със противоречива известност в Министерство на вътрешните работи не е индивидуален случай, а процедура в ръководството на ГЕРБ. Твърденията, че Младен Маринов е бил водач и охранител на незаконния необут Мето Илиенски ни минимум не разколеба властта, която го възкачи на поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Трагичната акция в Лясковец, при която почина командосът Емил Шарков не повлия върху професионалното развиване на двама от нейните организатори-Атанас Илков и Георги Гайков. Първият в този момент е шеф на полицията в Пловдив, а вторият управлява СОБТ. Всички изброени нагоре са отбелязвали пред медиите, че с цел да си свършат полицейската работа, имат потребност от доверието и помощта на обществото. Е по какъв начин да стане?
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР