"Предлагаме удължаване на учената година за учениците от 1-и до

...
"Предлагаме удължаване на учената година за учениците от 1-и до
Коментари Харесай

Акад. Денков: Предлагаме удължаване на учебната година с 3 седмици за учениците от 1 до 6-и клас

"Предлагаме удължение на учената година за учениците от 1-и до 6-и клас с 3 седмици ", сподели министърът на образованието и науката акад. Николай Денков на блицконтрола в комисията по обучение в Народното събрание. Все още няма решение за смяната, тъй като трябвало да се разиска деликатно и със единодушието на обществените сътрудници.
Идеята е една от спомагателните седмици да е за ваканции - през ноември и няколко дни към междусрочната. Останалите 2 седмици щели да са за работа с децата.
Ще са нужни спомагателни средства за учителите, които ще работят повече, сподели още министър Николай Денков. Това щяло да бъде предлагането му към обществените сътрудници и към Министерството на финансите.
Не се обмисля удължение на образователния час, 45 минути са задоволителни, сподели още министърът. Астрономически час съгласно него не е подобаващ.
"Целодневната организация бих желал да бъде употребена оптимално. Говорим за занимания по ползи, само че те наложително би трябвало да бъдат в учебно заведение. Това е едно от средствата, с които да се опитаме да създадем непотребни частните уроци, като дадем повече благоприятни условия на децата да се занимават с това, което им е забавно, това, което те ще схванат, че им би трябвало, с цел да се осъществят по-добре в живота ", посочи министърът.
Нашите деца учат една календарна година по-малко от другите, изясни министърът.
"Идеята е да осигурим време за това, което сега го няма в учебно заведение и то няма да се появи, в случай че не намерим време. Да съкратим извънредно доста материала би било нездравословно. Двете спомагателни седмици, умножени по 6 години са към този момент 12 месеца ", сподели още министърът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР