Предимно облачно ще бъде времето днес, като на много места

...
Предимно облачно ще бъде времето днес, като на много места
Коментари Харесай

Идва дъжд! Облачно с температури до 9 градуса днес

Предимно облачно ще бъде времето през днешния ден, като на доста места ще превали дъжд, който в планинските региони ще се примесва със сняг, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, представени от Фокус.
Почти без превалявания ще е в югозападните региони от страната. В Източна България ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са най-вече сред минус 1 и 4 градуса. Максималните ще са сред 4 и 9 градуса. Атмосферното налягане ще се намали и ще е по-ниско от междинното за месеца.
Над Черноморието ще бъде най-вече облачно. Ще духа до сдържан вятър от източната четвърт. Максимални температури на въздуха сред 8 и 10 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще доминира облачно време. Ще духа сдържан, по билата и мощен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1 200 метра - към 3 градуса, на 2 000 метра – към минус 1 градус.
Валежите ще продължат и на следващия ден. На множеството места ще вали дъжд, само че със захлаждането в Северна България и високите полета в Западна дъждът ще минава в сняг. Вятърът ще е слаб до сдържан от североизток. Температурите ще са съвсем без дневен ход - в по-голямата част от страната сред 1 и 6 градуса.
В събота вятърът от североизток ще се усили, ще е сдържан, в Източна България до мощен. Температурите ще се намалят още. В по-голямата част от страната ще превалява сняг, в Горнотракийската равнина и по Черноморието - към момента дъжд.
В неделя в по-голямата част от страната преваляванията ще спрат. Слаб сняг ще превалява тук-там в Западна България и в крайните източни региони. Ще е студено и прохладно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР