Преди време италианският прокурор Никола Гратери заяви в България: Ако

...
Преди време италианският прокурор Никола Гратери заяви в България: Ако
Коментари Харесай

Вижте кой прокурор се изправя срещу мафията и го сравнете с Гешев, с извинение...

Преди време италианският прокурор Никола Гратери съобщи в България: „ Ако желаете, ще дойда да направя правосъдна промяна и у вас. Не желая пари, дайте ми единствено няколко месеца “. Сотир Цацаров, тогава основен прокурор и Иван Гешев, началник на Споцпрокуратурата са се усмихнали снизходително. Защото сътрудника им Гратери си мисли, че просто разследваш, арестуваш мафиотите и ги съдиш.
В България това няма по какъв начин да стане, тъй като би трябвало да започнеш от кое място? – от върха на властта, несъмнено. Само че този връх те назначава за значима съчка в обвиняването и целуваш ръка. Зад кулисите се чува радостното квичене на зурлата на модела…

Кой Никола Гратери, който през днешния ден се изправя в съда против 355 мафиоти от „ Ндрангета “, упрекнати в убийства,пране на пари, корупция, измами, корист с въздействие и прочие „ Мафиоти “ включва не просто членове на „ Ндрангета “, само че и държавни чиновници полицейски началници, политици и магистрати. Те са част от мафията – ясно и тъкмо.

У нас господин Гратери сподели още: „ Сега е огромният ви късмет, протестирайте, искайте сметка на властта, за какво тази правосъдната ви промяна я няма. Обществото би трябвало да се намеси, да притиска. Трябва да се опълчите на властта и да ги принудите да създадат промяна. За да се преборите с престъпността имате потребност от сурови закони, като тези, които ние въведохме в Италия особено, с цел да се борим с мафията. От там би трябвало да започнете “.

Най-охраняваният италиански магистрат бе учуден, че е доста подозрителен фактът, че у нас няма наказан нито един същински огромен нарушител от властта или обвързван с нея. Никола Гратери оглавява комисията за битка с мафията на Апенините, трансформира над 150 члена в закона и прави следствията против политици и хора от властта изцяло транспарантни. Категоричен е, че прокуратурата би трябвало да се регистрира обществено. Изнася информацията за тях корумпираните властници отвън съда и стопира проточването им във времето. Въвежда практиката арестантите да не участват в залата, а да наблюдават процеса на екран в килиите си. Изолира ги изцяло.

През 1989 година къщата му е обстрелвана с автомати. Вътре е била приятелката му, за която по-късно се дами. Предупреждаваха я, че се омъжва за труп, споделя Гратери.

Има произнесена смъртна присъда на „ Ндрангета “ за мен, само че аз пък съм си дал дума, че ще се разправя с италианската мафия и с тези от политиката, които са вплетени в мръсни връзка с нея.

Не е ужасно, в случай че положиш старания, само че не успееш да събереш задоволително доказателства за някой мафиот, ужасно е, когато магистрати възпрепятстваш следствие против корумпирани политици и мафиоти. Това демотивира обществото, отблъсква хората от институциите, безапелационен е известният обвинител.

Не пропътувам и 10 метра без защита. Не отивам на ресторант, нито на кино. Придружават ме и в чужбина. През годините три пъти са разкривали скрит план против мен. И в трите случая бяха подготвили експлозиви, с цел да ме взривят. Имам две деца, само че не живеят в Калабрия. Семейството ми не живее с мен. Виждаме се един път седмично. Мафиотите са нищожества, интересуват се единствено от пари и власт. Не следват никакви правила. „ Ндрангета “ е свирепа мафия, жестока. Там всички са родственици и никой в никакъв случай не издава клана. Може би 1 или 2-ма на 1000 вършат самопризнания. Сицилианската „ Коза Ностра “ към този момент запада. На година „ Ндрангета “ печели 44 млн. евро, а единствено от кокаин 30 млн. евро. Кокаинът е най-доходоносният им бизнес. Напоследък " прането на пари “ също е настоящо. Регистрират се компании в разнообразни страни, които се задействат рядко, за д не притеглят вниманието.

Според Гратери, в случай че се пресечен връзките по върховете на властта и политиката с мафията, структурите й стартират сами да се разпадат, тъй като няма финансиране. Според него 6 мафиотски клана перат пари в България. Причината е ниските налози. Също и слабият надзор и лесното подкупване на служители. Най-лесният метод да се перат пари е като се строят заведения за хранене, пицарии, молове. Моловете са специалитет на „ Ндрангета “.

.
Снимка: БГНЕС Иван Гешев

А в този момент поставете основният прокурор Иван Гешев до Никола Гратери и пробвайте да ги сравните. Гешев твърди, че е инструмент на Господ, отхвърля да проверява съмнителните покупко-продажби на кръга към Борисов, включително и на Делян Пеевски. Припомнете си обясненията на обвиняването за чекмеджето на премиера, цялостно с милион евро и златни кюлчета, както и за нашумялата Мата Хари, която сякаш скроила номер на Борисов.

Е, получава ли се сравнението?

Изводът е един: Оставка на Гешев!

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР