Преди повече от година, след няколкодневни интензивни дъждове, големи щети

...
Преди повече от година, след няколкодневни интензивни дъждове, големи щети
Коментари Харесай

Манол Генов: Година след бедствието в Карловско възстановяването на селата не е започнало

„ Преди повече от година, след няколкодневни интензивни дъждове, огромни вреди понесе инфраструктурата на селата в община Карлово. Една година след бедствието, работата по възобновяване на селата още не е почнала, макар отпуснатите на община Карлово средства за това. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Манол Генов от парламентарната естрада. Той изясни, че година по-късно мостът, свързващ селата Слатина и Розино, още не е възобновен, речното корито не е изцяло почистено и към момента има поданици, живеещи във фургони.
Генов уточни, че част от хората, възстановили домовете си със лични средства, към момента не могат да си получат полагащото им се заплащане от 2500 лева, както и че за живущите в потърпевшите села парите от страната идват с огромно забавяне. Социалистът акцентира, че всичко това се случва, макар отпуснатите средства от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне и изиска от министъра на вътрешните работи докладите, предоставени от Община Карлово, за разходване на отпуснатите средства.
Депутатът от Българска социалистическа партия обърна внимание на министъра, че в докладите са представени единствено осъществени неотложни действия, само че общата сметка е на към 15-16 млн. лева „ Няма доклад за нито един възобновен мост, възобновени улици и пътища. Има едни 750 хиляди лв., които бяха отпуснати за възобновяване на тръбопровод, само че очевидно ВиК операторът си е приключил в точния момент работата, тъй като аз бях там в първите дни и знам върху какво се работеше. Сигурно сега някой се чуди по какъв начин да изпише тези 750 хиляди лева за водопроводите, тъй като те бяха възобновени “, разяснява Манол Генов. И прикани министър Стоянов към повишение на контрола в такива обстановки, тъй като предстоят да дойдат средствата за възобновяване на вредите в Южното Черноморие.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР