Преди пет години Радев спечели с анти-ГЕРБ реторика. Тоест, хората,

...
Преди пет години Радев спечели с анти-ГЕРБ реторика. Тоест, хората,
Коментари Харесай

Явор Дачков: Радев успя с помощ от САЩ. ГЕРБ и ДПС са отстранени от властта

„ Преди пет години Радев завоюва с анти-ГЕРБ изразителност. Тоест, хората, които гласоподаваха за него, гласоподаваха за махането на ГЕРБ. В последна сметка той съумя. ГЕРБ и Движение за права и свободи са отстранени от властта. Оттук нататък, съгласно мен, следва държавно управление към Кирил Петков и Асен Василев, в топла връзка с президентството. Едно ръководство, което ще се радва в първите дни на общо удовлетворение. Друг е въпросът по какъв начин Радев реализира тези неща и каква е намесата на американското посолство, което мен персонално ме тревожи ”, разяснява той в предаването „ Здравей, България ” на Нова теливизия.

Според Георги Харизанов от Института за дясна политика " „ Продължаваме Промяната ”, носени на крилете на тази протестърска изразителност, ще имат диспропорционална тежест и при сформиране на държавно управление, и при ръководеното му ".

Според Явор Дачков след първите избори се е видяло, че Борисов е резистентен, а след вторите американците са се намесили, отстранили са Пеевски и са посочили жълт картон на водача на ГЕРБ, счита още журналистът.  Според него приказките за национално пробуждане и протест не са истина.

 

„ Нищо сходно. Тъкмо националният митинг, почнал през лятото, катализира тези промени, които бяха финализирани в този момент. Ние имахме една доста дълга политическа година, която стартира с митингите против Борисов и Гешев, които бяха напълно цивилен. Ние в България доста обичаме, когато политиците или жителите нещо свършат, да си го обясняваме със подмолни фактори. Нищо сходно няма. Надали посолството е водещ фактор ”, отвърна политологът доцент Иво Инджов.

Според него това е единствено епизод от „ войната сред Радев и Борисов ”. Той е на мнение, че окончателните промени ще има чак през есента на 2023 година Според Харизанов обаче ще се случи точно това, което е показал Дачков.

„ Според мен „ Продължаваме Промяната ”, носени на крилете на тази протестърска изразителност, ще имат диспропорционална тежест и при сформиране на държавно управление, и при ръководеното му. Защото всеки от по-малките играчи, който предяви искания в процеса, мигновено ще бъде посочен с пръст като човек, който стопира смяната и работи за мафията. Тази страст и тези клишета ще продължат дълго време да препятстват оправянето на каквото и да било друго от начертаното от Политическа партия. Партията ще се окаже в учудваща, даже и за тях, мощна позиция ”, разяснява Харизанов.
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР