Законът за еврото, който вече е съгласуван между институциите и

...
Законът за еврото, който вече е съгласуван между институциите и
Коментари Харесай

Икономист предложи да бъде свикано извънредно заседание на НС, за да бъде гласуван Законът за еврото

Законът за еврото, който към този момент е координиран сред институциите и е минал през всички типове процедури, би трябвало да се одобри от Народното събрание. В момента е изцяло допустимо да се провокира изключително заседание, на което да се внесе Законът за еврото и да се гласоподава на първо и второ четене. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " " икономистът Румен Гълъбинов.  

" Законът за еврото няма какво да се дискутира кой знае какъв брой още. Фактически до приключването на настоящото Народно заседание и до неговото саморазпускане след изборите има съвсем 1 месец - това време може да се използва и да се одобри този закон. След което ще отпадне и този финален фиктивен детайл за нашето участие в Еврозоната през идната година ", акцентира икономистът.  По думите му както инфлацията в Еврозоната и България понижава и ще продължи тази наклонност в нашата страна: " България доста скоро ще извършва абсолютно този индикатор.

В идващите няколко седмици чакаме конвергентния отчет, само че при неговото приемане българското държавно управление може да изиска следващ ексклузивен отчет, който да касае единствено инфлацията, който ще ни бъде направен след 3 месеца и ще препотвърди тъкмо тази наклонност за инфлацията, с цел да не остават никакви подозрения, че ние по някакъв метод се промъкваме в Еврозоната, без да спазим прецизно критериите ", означи Румен Гълъбинов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР