Преди обяд ще бъде предимно слънчево. Следобед облачността ще се

...
Преди обяд ще бъде предимно слънчево. Следобед облачността ще се
Коментари Харесай

Топло за сезона време през почивните дни, но ще има и валежи

Преди обяд ще бъде най-вече слънчево. Следобед облачността ще се усилва и изначало в Западна, а до вечерта и в Централна България, ще превали дъжд. Възможно е да прегърми. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан югозападен вятър, следобяд в Дунавската низина ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще са сред 2° и 7°, а оптималните - сред 18° и 24°, по Черноморието – от 9° до 12°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Сутринта тук-там ще бъде с ниска облачност или мъгла, а вечерта облачността, междинна и висока, ще се усили и през нощта против неделя ще превали временен дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 9° - 12°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, единствено в най-северните региони - 3 бала.

В планините преди обяд ще е най-вече слънчево. Следобед облачността от запад ще се усилва и тук-там, изначало в масивите в Западна България, а до вечерта и в Централна, ще има превалявания от дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - от сняг. Възможно е да прегърми. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 14°, на 2000 метра - към 7°.

През нощта превалявания ще има и на изток, вятърът в съвсем цялата страна ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира да прониква по-хладен въздух.

В неделя сутринта към момента в източните региони е допустимо да превалява, само че и там преваляванията ще спрат, а от запад облачността бързо ще се раздра и ще намалее до слънчево време. Вятърът ще остане от северозапад, до вечерта ще отслабне, в Западна България и ще стихне. Дневните температури ще се намалят с 3-5°.

През първата половина от идната седмица времето ще бъде изменчиво и прохладно. В понеделник ще духа сдържан и мощен юг-югозападен вятър, само че вечерта и през нощта против вторник, с превръщане напразно от северозапад, ще нахлува по-студен въздух.

Облачността ще се усили, към и след обяд и през нощта против вторник от запад на изток ще превали дъжд, тук-там с гръмотевици. Има нараснала възможност на обособени места преваляванията да са обилни, а в нощните часове - и за превалявания от сняг в планинските региони.

Във вторник ще доминира облачно време, на обособени места със слаби превалявания, най-вече от дъжд, само че в планинските и североизточните региони е допустимо дъждът да се примесва със сняг.. В сряда вероятността за превалявания понижава, облачността ще се раздира и ще понижава. Вятърът последователно ще отслабне, до вечерта ще се ориентира от запад-югозапад.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР