Преди обяд, главно над Източна България, ще е предимно слънчево.

...
Преди обяд, главно над Източна България, ще е предимно слънчево.
Коментари Харесай

Слънце преди обяд, превалявания след обяд

Преди обяд, основно над Източна България, ще е най-вече слънчево. Още към обяд, съвсем в цялата страна, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, тук-там в западната половина ще са интензивни, съпроводени с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Максималните температури ще са сред 26 и 31 градуса.
Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, след обяд - с краткотрайни нараствания на облачността, съвсем без превалявания. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максимални температури: сред 22 и 25 градуса. Температурата на морската вода е 18-20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има раздрана облачност, към обяд - купеста и купесто-дъждовна, и на доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 20 градуса, на 2000 метра - към 13.

В сряда и в четвъртък повече слънце ще има в часовете преди обяд. Около и след обяд ще се развива купеста и купеста-дъждовна облачност. В доста региони ще има краткотрайни превалявания, тук-там съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване на вятъра; вероятни са и градушки. В обособени региони явленията краткотрайно ще са интензивни. В сряда вятърът ще е слаб, с променлива посока; в четвъртък ще се ориентира от северозапад. Температурите едва ще се намалят и в четвъртък преобладаващите оптимални ще са сред 23 и 28 градуса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР