Преди обяд днес в по-голямата част от страната ще е

...
Преди обяд днес в по-голямата част от страната ще е
Коментари Харесай

Прекрасен майски ден, но до дни времето се променя рязко

Преди обяд през днешния ден в по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево. След обяд на доста места ще се развива купеста облачност, само че единствено в обособени региони, основно в Южна България, ще превали дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 18° и 23°, в София - към 20°.

В планините облачността ще бъде раздрана, към и след обяд - купеста. На обособени места ще превали дъжд, над 2300 метра дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа сдържан вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра - към 5°.
-->
По Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна над южното крайбрежие и там ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа сдържан вятър от североизток. Максималните температури ще са 15°-19°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

През идващите дни вятърът ще е от източната четвърт, в множеството региони по-често сдържан. В неделя и понеделник температурите ще останат без основна смяна - в Западна и Централна България дневните ще доближават 23°-24°, в Източна ще остават по-ниски. Сутрин ще бъде най-вече слънчево, към и след обяд с купеста облачност, втория ден над западните региони и купесто-дъждовна. В неделя единствено на обособени места е допустимо да превали кратковременно, в понеделник на доста места в Западна България ще превали и прегърми. Във вторник ще проникне относително леден въздух и дневните температури ще се намалят, повече в североизточната половина от страната. Ще бъде най-вече облачно, на доста места с валежи. И в сряда ще се задържи относително хладно, по-често облачно, преваляванията ще намалеят. В четвъртък ще има повече и по-продължителни разкъсвания и понижения на облачността. Вероятността за превалявания понижава. Ще стартира стопляне, което ще продължи и в петък, само че още веднъж ще има повече облачност и условия за превалявания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР