Преди няколко месеца над затвора, от който тези дни избяга

...
Преди няколко месеца над затвора, от който тези дни избяга
Коментари Харесай

Месеци преди бягството на Редуан Фаид: Дронове са били забелязани над френския затвор

Преди няколко месеца над пандиза, от който тези дни избяга френски нарушител, са били видяни дронове. Според проверяващите това може да има връзка с дръзкото бягство, съобщи Асошиейтед прес. Агенцията се базира на министерството на правораздаването на Франция.

Министърът на правораздаването Никол Белубе сподели, че управляващите незабавно ревизират за пропуски в системата за сигурност, които може да са дали опция на тежковъоръжените мъже да кацнат с хеликоптер в двора на пандиза, а след това да отлетят дружно с беглеца Редуан Фаид.
Рецидивист избяга от френски затвор с хеликоптер (СНИМКИ) Редуан Фаид се измъкнал благодарение на трима тежко въоръжени съучастници
Цялата " интервенция " траяла не повече от десетина минути. Фаид и тримата му съучастници избягали с черен автомобил, каран от четвърти човек, който ги чакал, отбелязва Франс прес.

По-късно вертолетът бил открит опожарен в едно поле. Френски медии оповестиха, че тримата са взели водача за пленник, а след това са го освободили. Пилотът е в потрес, откакто бил пребит. Колата, с която петимата отпътували, била открита на паркинг в търговски център. Братът на Фаид, който бил на посещаване при него, е арестуван.

Редуан Фаид излежавал присъда в наказателния център в Ро, покрай Париж, от няколко месеца. Около 2900 служители на реда и жандармеристи го търсят от през вчерашния ден в цялата страна, само че местонахождението му остава незнайно.

Редуан Фаид е бягал от пандиза и по-рано, през 2013 година, когато излежавал присъда в Лил-Секеден, Северна Франция. Тогава той се крил в продължение на 45 дни, преди да бъде хванат.

Фаид излежава 25-годишна присъда за голям брой закононарушения, в това число за въоръжен обир през 2010 година на автомобил инкасо, при който умрял един служител на реда.

(БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР