Преди началото на днешната сесия на Столичния общински съвет жители

...
Преди началото на днешната сесия на Столичния общински съвет жители
Коментари Харесай

Жители на „Мусагеница“ протестираха пред СО срещу унищожаването на зелени площи

Преди началото на днешната сесия на Столичния общински съвет поданици на „ Мусагеница “ стачкуваха пред Столичната община против унищожаването на зелени площи и иден градеж в квартала.

Снимка: Юлиан Сутев, Дарик радио

В продължение на няколко седмици всеки работен ден те блокират кръстовището на булевардите „ Г. М. Димитров “ и „ Драган Цанков “ с искане теренът да остане зелен. На 21 март кметът Йорданка Фандъкова увери по " Дарик радио ", че са нечиста сделка изказванията за позволен градеж.

" Ще разбираем на хората, че към момента няма даже мнение за премахването на дървета. То би трябвало да се прегледа в общинска комисия, тъй че действително няма придвижване по тематиката ", успокои тогава тя.

Снимка: Юлиан Сутев, Дарик радио

От два дни обаче придвижване по тематиката има - комисията по околна среда на СОС взе решение за отсичането на 10 дървета там, което предизвика още по-голямо неодобрение.

Междувременно протестиращите събраха над 3100 подписа в поддръжка на настояването си, а кметът на регион " Студентски " Петко Горанов внесе отчет в Столичния общински съвет с искане да се промени предназначението на терена - вместо за жилищно строителство, да стане " за озеленяване ". Докладът обаче към момента не е включен в античния ред на комисията.

Снимка: Юлиан Сутев, Дарик радио
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР