Преди минути в предаването Панорама по БНТ1 шефът на кризисния

...
Преди минути в предаването Панорама по БНТ1 шефът на кризисния
Коментари Харесай

Още един човек у нас е диагностициран с COVID-19, 31 стават потвърдените случаи! Мутафчийски с лоша прогноза

Преди минути в предаването " Панорама " по БНТ1 шефът на спешния щаб в битката против ковид военачалник Венцислав Мутафчийски разгласи, че е доказан нов случай на човек, инфектиран с ковид у нас. Така новите случаи от през днешния ден стават 8, а общо доказаните - 31.

Мутафчийски бе безапелационен, че занапред в България болестта ще се възпламенява. Запитан по кое време ще е пикът и у анс, той плашещо отвърна: Още даже не сме почнали да изкачваме стълбицата, случаите занапред ще ескалират, само че това е ситуацията, значимото е да овладеем ситауцията и да не се стига до зараза ".

От през днешния ден на уеб страницата на Министерството на здравеопазването ще бъде оповестена настояща информация за доказаните у нас случаи на COVID-19. Информацията е налична на ТУК. 

Малко по-рано бе обявено, че по отношение на последните рекомендации на Националния действен щаб, здравният министър Кирил Ананиев е направил промени в текстовете на своята заповед. На територията на Р България до 29.03.2020 г. се вкарват следните противоепидемични ограничения:   

1. Преустановяват се визитите в увеселителни и игрални зали, нощни заведения, питейни заведения, заведения за хранене, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници и огромни търговски центрове вид МОЛ, като се изключи банковите и застрахователните офиси, питателните магазини и аптеките в тях. На заведения за хранене и заведенията за бързо обслужване се позволяват доставки на адрес при строго съблюдаване на санитарно-хигиенните условия. Всички търговски действия, неупоменати нагоре, не престават да действат по досегашния ред при строго съблюдаване на санитарно-хигиенните условия.

2. Преустановяват се образователните занятия и всички извънкласни мероприятия (занимални, клубове, зелени учебни заведения, екскурзии и други) в учебните заведения, университетите и в другите обучителни институции и организации. При опция се вкарва отдалечена форма на образование.

3. Преустановяват се визитите на децата в детските ясли и детските градини.

4. Преустановяват се всевъзможни групови форми на активност и работа с деца и възпитаници, отвън системата на предучилищното и учебното обучение, които се провеждат и организират от физически и юридически лица, без значение от правно-организационната им форма.

5. Преустановява се провеждането на всевъзможен тип всеобщи мероприятия, в това число спортни, културно-развлекателни и научни (кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА центрове, фитнес-зали и други).

6. Всички работодатели според от спецификата и опциите на съответната трудова активност да вкарат отдалечена форма на работа за чиновниците си. Когато това е невероятно, работодателите провеждат провеждането на засилени противоепидемични ограничения в работните пространства, в т. ч. филтър, стерилизация и проветряване, инструктаж за съблюдаване на персонална хигиена на личния състав и не позволяват чиновници или външни лица с прояви на остри заразни болести.

7. Преустановяват се плановите детски и женски съвещания, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приема и провеждането на планова оперативна активност, в това число присаждането на органи от живи и трупни донори, както и свижданията във всички лечебни заведения.

8. Отменят се т. I, т. 5-11 и т. II от Заповед № РД-01-122 от 11.03.2020 година на министъра на опазването на здравето.  

Заповедта е обявена на всички районни здравни инспекции и на министрите, имащи отношение към осъществяване на съответните ограничения.  

Регионалните здравни инспекции би трябвало да уведомят регионалните шефове, кметовете на общини, шефовете на ОДМВР и всички лечебни заведения на територията на съответната област за въведените противоепидемични ограничения, както и съответните районни ръководства на образованието за основаване на нужната организация.   

Срокът и обсегът на ограниченията могат да бъде изменени според от развиването на епидемиологичната обстановка в страната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР