Преди месеци предупреждавахме, че ще се стигне до тук. Още

...
Преди месеци предупреждавахме, че ще се стигне до тук. Още
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Границата ни се охранява като форма на отбиване на номера

Преди месеци предупреждавахме, че ще се стигне до тук.

Още преди първите произшествия, свързани с мигранти, предлагахме решения.

Това съобщи съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов пред .

Случаите с полицейски гонки на трафиканти са разумните последствия от това, че години наред се унищожава системата на национална сигурност. В Министерство на вътрешните работи се подменят хора в името на това да се управляват позиции. На процедура работата на служителите на реда е незащитена. Границата ни се охранява като форма на отблъскване на номера. Още преди първите произшествия от Вътрешна македонска революционна организация предлагахме съответни решения, уточни Веселинов.

Тезата ни за  не е просто девиз, а е осъществяване на избрани политики, които да доведат до това, съобщи той.

След следващия драматичен случай още веднъж отправихме предложение за  – би трябвало да се приключи възприятието за безотговорност на трафикантите. Трябва да има ефикасни присъди за каналджийство, изясни Веселинов и уточни, че в този момент трафикантите в случай че изкарват да вземем за пример 10-15 хиляди евро от един курс, поемат риска, тъй като санкцията, в случай че ги заловят, е от порядъка на 3 хиляди лв.. Той сподели, че би трябвало да има бързо произвеждане при случаите с трафик на незаконни мигранти.

Искрен Веселинов изрази удовлетворение, че след оповестяване на концепциите на Вътрешна македонска революционна организация има взрив на оферти в тази посока – вътрешният министър също е прикани за промени в Наказателно-процесуален кодекс, Българска социалистическа партия също са се засилили. Жалко е, че ние тези неща ги приказваме още от пролетта. Тази мигрантска „ вълна “ трябваше да бъде премазана още тогава, зад а не ни „ залее “, както се случва в този момент, уточни той.

Според него с цел да извършва отговорностите си, българският служител на реда би трябвало да бъде предпазен от закона. За да не се случва по този начин, че прилагайки при нужда мощ, след това да бъде преследван от всякакви правозащитни организации.

Борбата с трафика на хора през границата на процедура беше прекъсната след бурните събития от пролетта на 2021 година Мерките, които сега се залагат за справяне с казуса, вероятно ще дадат някакъв резултат чак след няколко месеца, разяснява още той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР