Преди лятото да ни се изплъзне, време е (в случай,

...
Преди лятото да ни се изплъзне, време е (в случай,
Коментари Харесай

Лека и свежа салата, точно като за лятото

Преди лятото да ни се изплъзне, време е (в случай, че към момента не сме) да хванем вълната на свежите и леки салати. Все отново, в жегите по-често ни си прияжда нещо леко. Но с цел да не останем гладни пък, би трябвало да е и засищащо.

И за благополучие съвършеният баланс сред леко и засищащо в действителност съществува. Доказателство за това е салатата, която комбинира богатите на протеин скариди с ефирно фета сирене и сочна любеница.

Ето тъкмо по какъв начин да си я приготвим по рецептата на delish. Необходими са ни единствено 20 минути, няколко елементарно налични вкусотийки, които да смесим и четири гладни стомаха.
 Снимка 584313
 

Какво ни би трябвало:
4 с. л. авансово подготвен дресинг от лимонен сок и нарязан на ситно лук 450 г добре почистени огромни скариди 1 пакет микс зелени салатки 700 г нарязана на ситно любеница 60 г натрошено сирене фета
Какво ги вършим:

Първата стъпка е да сготвим скаридите. За задачата вземаме тиган с незалепващо покритие и в него за една минута на междинен огън загряваме една с. л. от дресинга с лимонен сок и лук. След това прибавяме цялото количество добре почистени скариди и ги готвим за шест до осем минути, като понякога ги разбъркваме.
 Снимка 584314
 

През това време в огромна купа смесваме микса от зелени салатки, нарязаните на ситно части любеница и останалите три с. л. от дресинга с лимонен сок и лук.

След като и тях сме разбъркали добре и скаридите ни са към този момент изцяло подготвени, можем да пристъпим към сервирането.

Разпределяме салата от купата на четири равни елементи в чинии, разпределяме скаридите, а най-после поръсваме всяка порция с натрошеното сирене фета.

Воала! Това е всичко, с цел да си приготвим една от най-бързите и лесни предписания за свежа лятна салата, която с изключение на вкусна, е и засищаща. Чудесна концепция би било да си я занесем за обяд в офиса да вземем за пример. Или пък в кошницата за пикника през уикенда. Ние бихме я хапвали съвсем на всички места, освен за обяд, само че и за вечеря.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР