Преди година Володимир и хората му изстрелват всичките 40 дула

...
Преди година Володимир и хората му изстрелват всичките 40 дула
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Защитниците на Бахмут се притесняват от загуба на подкрепа

Преди година Володимир и хората му изстрелват всичките 40 цеви на своята ракетна установка BM-21 Grad едновременно, написа „ BBC “. Сега те могат да си разрешат да стрелят единствено по няколко по съветски цели . Мъжът изяснява:

„ Нямаме задоволително муниции за нашето оръжие. “

Неговото поделение, 17-ти танков батальон, към момента се приканва да обезпечи огнева поддръжка на украинските сили , които обезверено се вкопчват в краищата на Бахмут, източният украински град, който Русия прекара месеци в опити да превземе. Руските сили се приближават от ден на ден до задачата си да завладяват града, само че на голяма цена.

Докато чакаме измежду редица дървета, скрити от погледа, Володимир получава позвъняване да стреля с ракетната си установка по съветска минометна позиция на към 15 километра. Неговите хора отстраняват клоните, маскиращи автомобила им. Карат към празно поле на към километър и бързо отработват обсега. Те издигат дулата на ракетите към задачата, до момента в който прикрит от погледа украински дрон, кръжащ от горната страна, прави оценка тяхната акуратност. Казват им, че първата им ракета е пропуснала на към 50 метра, тъй че поправят височината и изстрелват още две и бързо се връщат при дърветата за прикритие. Този път им се споделя, че са уцелили задачата. Володимир обаче е отчаян, че не могат да създадат повече и разяснява пред медията:

„ Можехме да предоставим повече поддръжка на нашите момчета, които умират там.

Той споделя, че Украйна към този момент е изчерпала личните си ресурси от муниции за Град , тъй че разчита на ракети, доставени от други страни. Володимир декларира, че доставките идват от Чехия, Румъния и Пакистан. Той се оплаква, че ракетите с генезис от Пакистан не са с положително качество .

Призивът на Украйна за повече оръжия и муниции става все по-силен, колкото по-дълго продължава войната . Фокусът в този момент се готви за огромна атака . Но в това време Украйна към момента би трябвало да изразходва големи запаси единствено за поддържане на позицията си.

Въпреки скорошната поява на съвременни оръжия – като танкове и бронирани транспортни средства – Украйна остава мощно разчитаща на по-стария си боеприпас от руската епоха .

Произведената в Русия система за противовъздушна защита „ Бук “, която може да насочва против самолети, дронове и ракети, към момента е едно от нейните скъпи притежания. Получаваме необичаен достъп, с цел да забележим един по-нататък по фронтовата линия – също прикрит в гориста околност. Това усъвършенствано оръжие е помогнало на Русия да поеме надзор над небето.

Йозеф, командирът на Бук, споделя с представителя на „ BBC “, че това е „ цел номер едно за Русия “ . Това изяснява изключителните грижи, положени за опазването му. Дългото транспортно средство с радарния купол е заровено в бездънен ров, затрупан с камуфлажна мрежа. Отгоре има две сиви ракети. Обикновено носи четирима.

По-рано този месец онлайн беше изтекла информация от секретни американски документи – карти, диаграми и фотоси – разкриващи подробни разследващи данни, събрани за войната. Питам Йозеф дали те са същински, защото подчертаха острия дефицит на ракети Бук . „ Не, това не е правилно “ , упорства той. Но признава, че Бук се оказва сложен за поддръжка и Украйна се нуждае от повече. Мъжът е безапелационен:

„ Нямаме задоволително . Частите се чупят, а ние нямаме аварийни, тъй като заводите, които ги създават, не са в Украйна.

Йозеф освен оспорва част от наличието на тези изтекли отчети на американското разузнаване. Той се съмнява дали в действителност са разкрили някакви секрети.

„ Защо да се сърдим на американците? пита той.

„ Защото дадоха информация, която руснаците имат от 20 години? Смешно! “

Русия , счита той, постоянно е знаела за опциите на въоръжените сили на Украйна . Но Русия към момента не знае времето или мястото на предстоящата атака на Украйна. Това ще бъде от основно значение за връщането на територии и облекчение на част от натиска, който се усеща по фронта на Украйна от 800 благи (1300 км). Където и да се случи, Русия ще би трябвало да пренасочи част от силите си. Украйна обаче също би трябвало да въоръжи и оборудва нови елементи, с цел да организира тази атака. И двете страни се борят да изхранят фронтовата линия.

На друго място покрай Бахмут украинските войски от 80-та бригада към този момент употребяват стотици артилерийски изстрели дневно, с цел да се опитат да отхвърлен настъплението на Русия. Те към този момент употребяват част от оръжията, доставени от Запада . Сергей и хората му работят с английско леко артилерийско оръдие L119. Но Сергей споделя, че и те би трябвало да дават доклад и признава, че стрелят приблизително по 30 патрона дневно. Мъжът акцентира:

„ Имаме задоволително хора за момента . Но имаме потребност от муниции. Боеприпасите са най-важни. “

Питам Сергей дали това е най-хубавата или пробивна година за Украйна. Той дава отговор:

„ Ако тръгнем в нахлуване тази година и си върнем земята, тогава ще спечелим . Но в случай че това не се случи, тогава нямаме ресурсите войната да продължи още пет до 10 години.

Володимир, командирът на „ Град “, е още по-прям в коментара си:

„ Страната е изтощена, стопанската система също . “

Освен това той се притеснява, че в случай че дейностите на Украйна на бойното поле не са решаващи тази година, поддръжката на Запада може да отслабне .

„ Също по този начин се тормозим, че нашите западни съдружници се уморяват да ни оказват помощ.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР